Cine este Remus Pricopie, propus premier de PSD şi Victor Ponta

Remus Pricopie, rector al SNSPA şi fost ministru al Educaţiei, este propunerea pentru funcţia de premier pe care PSD şi Pro România au înaintat-o preşedintelui Klaus Iohannis la consultările de la Palatul Cotroceni. Invitat la o emisiune de televiziune din postura de ministru al Educaţiei, Pricopie a făcut o gafă: întrebat în ce oraş s-au născut Romulus şi Remus, a răspuns că aceştia s-au născut într-o pădure şi au fost găsiţi de o vulpe.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 12:46
Cine este Remus Pricopie, propus premier de PSD şi Victor Ponta

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri seară că a decis, împreună cu liderul Pro România, ca propunerea lor pentru funcţia de prim-ministru să fie Remus Pricopie. La rândul său, Victor Ponta a afirmat că Remus Pricopie „e onorat de propunere”.

Cine este Remus Pricopie

Remus Pricopie s-a născut în 1970 în Ceahlău, judeţul Neamţ. A absolvit Universitatea din Bucureşti, fiind licenţiat în chimie şi fizică. Apoi, Pricopie a obţinut diplome de master la Universitatea şi la SNSPA, unde a terminat în 2005, precum şi în doctorat în ştiinţe politice. De asemenea, el mai deţine şi un MBA la London University şi are studii la George Washington University. Vezi aici CV-ul complet al lui Remus Pricopie.

Remus Pricopie este căsătorit şi tată a doi copii.

S-a angajat în 1996 la Ministerul Educaţiei ca expert în Departamentul pentru Învățământ Superior și Cercetare. În perioada 1997-2001, Remus Pricopie a fost purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei, secretar general, precum şi secretar de stat în cadrul instituţiei. Între decembrie 2012 şi decembrie 2014, Pricopie a fost ministru al Educaţiei în Guvernul condus de Victor Ponta.

Din această postură, în septembrie 2014, a făcut o gafă în timpul unei emisiuni de televiziune. Întrebat în ce oraş s-au născut Romulus şi Remus, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a răspuns că s-au născut într-o pădure şi au fost găsiţi de o vulpe.

Între 2005 şi 2007 şi 2008-2012 a fost decan al Facultării de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), iar din 2012 este rector al instituţiei.

Ce avere are Remus Pricopie

Conform declaraţiei de avere depuse în iulie 2018, Remus Pricopie şi soţia sa deţin 2 apartamente de 198 de metri pătraţi fiecare, cumpărate în 2016 prin credite imobiliare, 3 terenuri agricole, 2 terenuri intravilane şi două autoturisme.

Remus Pricopie avea în 2018 venituri de peste 275.000 de lei pe an, dintre care 32.604 de lei de la Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale; pe de altă parte, avea şi datorii la bănci totalizând 50.000 euro şi 230.000 de lei.