Cine este românul care a câștigat peste 1 milion de euro la poker. E jucătorul momentului în Europa

Mare surpriză în lumea pokerului. Un român a câștigat peste 1 milion de euro la un celebru turneu de profil. Evenimentul s-a desfășurat la Paris, duminică, 26 februarie

01 mart. 2023, 21:11

Răzvan Belea a făcut senzație la cel mai mare turneu din istoria Poker Stars – European Poker Tour. Românul a primit premiul cel mare la Hyatt Regency Paris Etoile.

În finala Europeanului de poker, românul l-a învins pe suedezul Peter Jorgne. Astfel, și-a adjudecat premiul de 1,1 milioane de euro.

„Răzvan Belea este marele câștigător al Main Event-ului EPT Paris! O performanță fără precedent, fiind primul câștigător de origine română din istorie”, au transmis cei de la PokerStar.

Suedezul, care a terminat pe locul secund, a fost recompensat cu 780.100 de euro. Astfel, a reușit să obțină cel mai mare premiu din carieră.

Răzan Belea, românul care a devenit milionar, a fost barman în Târgu-Jiu, până când s-a apucat de poker la nivel profesionist.

 

Un român, cel mai mare jucător de poker din Europa: „Mi-am urmat visul de la început și am studiat multe ore”

 

Imediat după evenimentul găzdui la Paris, expertul în poker a primit felicitări de la prietena sa. Cei doi au fost surprinși de fotografii acreditați la competiție. Belea a și oferit un interviu, în urma succesului de răsunet:

„Este ireal, (…) este tot ce am visat de când am început să joc poker. Mă uitam tot timpul la EPT-uri, am jucat câteva, iar acum sunt aici, este un sentiment incredibil, nu știu ce să spun…

Sunt un pic emoționat, dar oricum, mi-am urmat visul de la început și am studiat multe ore în spatele calculatoarelor. Totul este posibil!”, a declarat Belea, în interviul acordat după câștigarea finalei.

A fost primul titlu EPT Main Event pentru un jucător de poker din România.