Cine este românul de la instanţa care a decis la anularea ordinului lui Donald Trump privind migranţii

Unul dintre judecătorii federali care lucrează la Curtea de Apel din San Francisco, unde s-a decis joi ca ordinul lui Donald Trump privind imigraţia să rămână suspendat, are origini româneşti.

RomaniaTV.net
11 feb. 2017, 21:18

Alex Kozinski s-a născut la Bucureşti în anul 1950 şi a fugit din România comunistă în anul 1962, împreună cu părinţii săi – Moses şi Sabine. Nu s-a ferit să vorbească public despre experienţa sa de imigrant şi chiar a glumit pe această temă, spunând că s-a transformat brusc dintr-un băiat comunist într-unul capitalist după ce a ajuns la Viena, în drumul său spre Statele Unite, unde a făcut cunoştinţă cu „guma de mestecat, ciocolata şi cu bananele“.

Deşi judecătorul născut în România nu a făcut parte din comisia care a decis privind ordinul legat de imigraţie, el ar putea totuşi să-şi exprime punctul de vedere cu privire la legalitatea decretului în funcţie de modul în care va evolua situaţia.

În cazul în care va exista o nouă audiere, de data aceasta în faţa a 11 judecători, Alex Kozinski ar putea fi unul dintre ei.