Cine este românul care câştigă 30.000 de euro pe lună. Florin Prunea: „Este inadmisibil, bătaie de joc”

Fotbalul este la unul dintre cele mai scăzute niveluri din istorie, dar se află în topul salariilor din România în ceea ce priveste establishmentul.

30 sept. 2022, 10:23
Cine este românul care câştigă 30.000 de euro pe lună. Florin Prunea: „Este inadmisibil, bătaie de joc”

UPDATE: Federaţia Română de Fotbaal (FRF) a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că preşedintele forului, Răzvan Burleanu, are un salariu de aproximativ 4.000 de euro.

“Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, lansate de domnul Florin Prunea şi preluate de mass-media, Federaţia Română de Fotbal face următoare precizări:

Salariul lunar al preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, este de 20.000 lei net, aproximativ 4.000 de euro.

Deşi ocupă şi funcţiile de Administrator SC Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia şi Preşedinte al Academiei Naţionale de Fotbal, Răzvan Burleanu nu este remunerat pentru acestea”, a precizat FRF.

“Totodată, facem apel la mass-media să nu promoveze declaraţiile domnului Florin Prunea care incită la violenţă şi huliganism şi care depăşesc graniţele activităţii profesionale a preşedintelui FRF sau ale fenomenului fotbalistic din România”, a adăugat forul.

Florin Prunea, cel mai mare critic al FRF, revine în prim-plan cu mai multe afirmații despre dușmanul său, Răzvan Burleanu, președintele Federației. Din informațiile sale, șeful fotbalului românesc e plătit regește și câștigă mai mult decât orice fotbalist care evoluează în Superliga.

Top salarii din România. Cine sunt românii care câştigă lunar peste 32.000 de lei

„Eu acum am aflat. Noi avem un președinte de federație care câștigă în jur de 30.000 de euro în mână pe lună. Este inadminisibil, la fotbalul nostru, ca el să câștige, cu poziția pe care o are acum la FIFA, unde a fost numit, nu a fost votat, în Consiliul FIFA, salariul de la Federație plus diurne, este cel mai bine plătit om din fotbalul românesc.

Și peste antrenori, și peste ce vrei tu. Din România vorbesc. Poate Dan Petrescu… nu știu cât are, 20-30 de mii. Și la noi fotbaliștii sunt neplătiți cu lunile, la noi antrenorii… bătaie de joc. Competițiile, am văzut acum un rezultat la Liga 3, 19-0, competiție organizată de către Federația Română de Fotbal.

Un şef de club din Liga 1 a dezvăluit câţi bani ia Răzvan Burleanu de la FRF: „I-am văzut fluturaşul de salariu”

Păi, noi mai avem dreptul să vorbim despre Campionate Europene și Mondiale? Păi, vine decontul acum pe data de 9, că l-am auzit pe minipreședintele Federației Române de Fotbal… Așa este, este minipreședinte și FRF nu mai este Federația Română de Fotbal, este miniFederația Română de Fotbal, după performanțe.

Pot suporterii să îi facă suporterii… ținta să i-o pună, știi unde să i-o pună? (n.r. – referitor la bannerele afișate de către suporteri cu Răzvan Burleanu țintit) Pe casă. Ăsta nu pleacă de acolo decât cu picioarele înainte. Unde mai câștigă el asemenea bani?”, a declarat Florin Prunea, potrivit Pro Sport.

Top salarii din România. Domeniul construcţiilor,  IT-ul, Telecomunicaţiile şi Retail sunt printre puţinele domenii care au reuşit să facă faţă cu brio pandemiei. 

Potrivit datelor introduse până în acest moment în comparatorul de salarii marca eJobs, domeniul contrucţiilor se află în topul celor mai bine plătite domenii, după IT, Management, Proiectare civilă/industrială, Cercetare-Dezvoltare și Project Management.

Citeşte şi Lovitură pentru români. 20.000 de oameni riscă să-şi piardă locul de muncă

„Cei mai căutați angajați din domeniu sunt muncitorii calificați și necalificați. Pentru a-i atrage, angajatorii nu doar că le pun la dispoziție diverse facilități și beneficii, ci sunt dispuși să le ofere și salarii mari doar pentru a bate palma pentru o perioadă mai lungă de timp. În funcție de caz și de amploarea proiectelor, dar și de experiență, în Construcții se pot câștiga salarii și de 2-3 mai mari decât media națională pentru anumite poziții.

Spre exemplu, un sudor câștigă în medie 4.000 de lei net, dar, în anumite cazuri, acești specialiști pot câștiga și 2.000 de euro lunar. Cu toate că facilitățile fiscale introduse la finalul lui 2018 au atras mai mulți candidați spre acest sector, nevoia de forță de muncă este în continuare cu mult peste numărul de candidați disponibili pe piață, motiv pentru care importul de forță de muncă e o soluție frecventă pentru acoperirea deficitului de personal”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs România, liderul pieței de recrutare din România, potrivit observatornews.ro. 

Potrivit comparatorului de salarii eJobs, un director general va câştiga 34.000 de lei, un manager IT va câştiga 32.000 de lei, un director economic va câştiga 25.000 de lei, un senior project manager va câştiga 25.000 de lei, în timp ce un director tehnic va câştiga 25.000 de lei.

Un inginer de proiectare are un salariu de 20.000 lei, la fel este si salariul unui inginer structuri construcţii. Un inginer mecanic are un salariu de 18.250, un inginer de instalaţii câştigă lunar 17.719 lei.De asemenea, un operator macara are un salariu de 15.750 de lei, un arhitect câştigă 13.500 de lei lunar, un muncitor calificat şi un instalator au un salariu de 12.000 de lei. Un zidar câştigă 11.670 de lei, iar un inginer topograf 11.000 de lei.

De asemenea, potrivit comparatorului de salarii eJobs, peste o treime dintre angajații din Construcții (34,5%) câștigă între 4.000 și 7.000 de lei net pe lună.

Citeşte şi Ce salarii au angajaţii Profi. Uite cât câştigă lunar un casier

Mai mult decât atât, 11,2% dintre angajați câștigă salarii medii nete cuprinse între 7.000 și 10.000 lei lunar, în timp ce 3,2% câștigă peste 10.000 lei. Cu toate acestea, aproape jumătate (48,2%) dintre angajați câștigă între 2.000 și 4.000 de lei net și 2,9% câștigă sub 2.000 de lei pe lună.

Oraşele cu cele mai bune salarii în Construcţii

București – 5.000 lei

Cluj-Napoca – 4.000 lei

Timișoara – 4.000 lei

Oradea – 4.000 lei

Iași – 4.000 lei

Oraşele cu cele mai mici salarii din Construcții 

Cernavodă – 2.500 lei

Alexandria – 2.365 lei

Fălticeni – 2.300 lei

Videle – 2.200 lei

Pașcani – 2.000 lei