Noi detalii despre Ronen Engel, românul ucis de Hamas. Era paramedic și trăia pentru a salva viețile pacienților neajutorați. Ce a făcut chiar înainte să moară

Ronen Engel e românul care și-a pierdut viața în Gaza, fiind ucis de teroriști după ce a fost luat ostatic.

03 dec. 2023, 23:32
Noi detalii despre Ronen Engel, românul ucis de Hamas. Era paramedic și trăia pentru a salva viețile pacienților neajutorați. Ce a făcut chiar înainte să moară

Românul era paramedic, trăia pentru a salva vieți, însă, din păcate, pe el nu a avut cine să-l salveze. Viața lui a fost luată fără milă de teroriști.

Ronen Engel avea dublă cetățenie, română și israeliană. A murit ucis de Hamas, după ce și-a văzut soția și copiii eliberați. Fusese răpit împreună cu soția și fiicele lor, iar în ultimele mesaje transmise rudelor a spus că se ascund în casă. Soţia lui Ronen era la telefon cu sora ei când teroriştii au dat buzna peste ei.

Citește și Un român, luat ostatic în Fâșia Gaza, a murit. MAE transmite condoleanțe familiei îndoliate

Românul lupta să-i ajute pe alții să trăiască. El suferea de diabet și avea în permanență nevoie de insulină. Nu știe nimeni dacă a avut sau nu acces la tratament.

Fetele lui și soția au fost eliberate săptămâna trecută într-un schimb de ostatici, însă ieri familia a fost anunţată că Ronen a murit. Alţi şase ostatici israelieni deținuți de Hamas au fost uciși în captivitate.

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatic în Fâșia Gaza.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate.

În prezent, trei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatice în Fâșia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza.

Ambasada României la Tel Aviv menține contactul cu autoritățile israeliene”, au tranamis reprezentanții MAE cu o zi în urmă.

Citește și S-a rupt armistițiul din Orientul Mijlociu! Israelul a atacat fără milă Fâșia Gaza, dar acuză Hamas de încălcarea înțelegerii