Cine este și cu ce se ocupă soția părintelui Constantin Necula. „Eu cred că femeia depăşeşte bărbatul”

Constantin Necula este unul dintre cei mai iubiți și apreciați preoți din Biserica Ortodoxă Română. De ani de zile acesta cutreieră țara în lung și în lat pentru a traduce Sfânta Scriptură pe înțelesul tuturor, însă puțini știu cine este femeia puternică din spatele său care îl așteaptă de fiecare dată să vină acasă.

03 apr. 2023, 11:51
Cine este și cu ce se ocupă soția părintelui Constantin Necula. „Eu cred că femeia depăşeşte bărbatul”
Cine este și cu ce se ocupă soția părintelui Constantin Necula. "Eu cred că femeia depăşeşte bărbatul”

Cine este și cu ce se ocupă soția părintelui Constantin Necula. Prin tâlcul și voia sa bună, părintele Necula atrage oamenii ca un magnet la el și de fiecare dată când este invitat să participe la câte o conferință sala este plină.

Citește și Părintele Necula explică legătura proteinei în cruce cu Dumnezeu: „Crucea propune un program de viaţă serios, fără excese, fără descumpăniri”

Cine este și cu ce se ocupă soția părintelui Constantin Necula

Chiar dacă este cunoscut de o țară întreagă, părintele Necula a avut grijă de-a lungul timpului, să își țină viața personală departe de ochii curioșilor.

Părintele Necula are 52 de ani și este căsătorit de peste 20 de ani cu Maria cu care are doi copii, un băiat și o fată, despre care nu se cunosc foarte multe lucruri.

Maria Necula este angajată la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Sibiu și atunci când nu este la birou se află în spatele părintelui Constantin pentru al susține în toate demersurile sale.

Chiar dacă părintele este foarte mult timp plecat prin țară, acesta a mărturisit că atunci când e acasă  nu mai este preot, ci soțul soției sale, pe care o ajută în activitățile casnice.

„Eu cred că femeia depăşeşte bărbatul. Când se mulţumeşte doar să-l egaleze îmi pare că pierde perspectiva. A te supune soțului nu înseamnă a-i admite toate mojiciile. Cum să fie egalitate când femeia naște, și bărbatul nu? Femeia este net superioară bărbatului.” “Există în epistola care se citește la cununie un verset care spune: >. Acest lucru e valabil, însă, când bărbatul face pentru femeie ce-a făcut Hristos pentru biserică: s-a răstignit pentru ea.”

“A-ți iubi soția înseamnă a schimba copilul, a spăla vasele. Chiar și dacă ești popă. Popa-i popă de la ușă încolo. În casă este părintele copiilor săi și soțul soției sale. Asta înseamnă, de fapt, a fi soțul cuiva, a-l însoți în toate. Din nefericire, cele mai frumoase lecții de însoțire le vezi pe patul de moarte.”

„A crește în familia ta înseamnă a te întări în valori comune. Putem sta 24 de ore în camere diferite, uitându-ne la alte emisiuni, citind alte cărți, mâncând altă mâncare, bând altă apă, dar bunurile comune sunt copiii.”

“Sunt foarte întristat când aud că o familie, ca să nu divorțeze, face un copil. Copilul nu e bară de sudură. La capătul carierei este o prăpastie dacă aceasta nu s-a împlinit într-o dragoste. Atunci când ne iubim soțiile și copiii, împlinim iubirea lui Hristos.” a scris preotul Constantin Necula pe contul de Facebook.

Citește și Părintele Constantin Necula, cea mai dură lecţie despre recunoştinţă: „Am mâncat cartofi fierţi ani de zile, acum facem herpes de la rucola. Bogăţia ne-a tâmpit cu totul”