Cine este tanti Mița, tractorista de 76 de ani: „Cât m-o ține Dumnezeu, nu renunț”

Cine este tanti Mița, tractorista de 76 de ani. Dumitra Andrei este prima femeie din comună care a luat permisul de conducere și nu renunță la muncă nici în ruptul capului, deși are o vârstă înaintată.

23 mart. 2023, 21:09
Cine este tanti Mița, tractorista de 76 de ani: „Cât m-o ține Dumnezeu, nu renunț”
Cine este tanti Mița, tractorista de 76 de ani

Cine este tanti Mița, tractorista de 76 de ani. Dumitra Andrei este o femeie de statură măruntă și nu o împiedică să facă o muncă de bărbați. Pentru tanti Mița, condusul a devenit o plăcrere, iar tractorul nu mai are niciun secret pentru ea.

Citește și: Ce salariu primeşte o femeie care lucrează zilnic pe tractor, în România

Cine este tanti Mița, tractorista de 76 de ani

Tanti Mița vine la volanul tractorului, zilnic, la târgul de varză din Lungulețu. Și-a luat permisul în 1976, din prima, spre surprinderea tuturor. A condus un IMS, un ARO, iar acum a rămas șoferiță pe tractor, despre care spune că e cel mai ușor de condus. “Foarte ușor, foarte ușor! Cu o mână, nu cu două!”, râde tanti Mița povestind cum se conduce tractorul.

Femeia conduce tractorul de aproape 30 de ani și nu are de gând să renunțe prea curând. Tot ea spune că nu îi înțelge deloc pe tinerii care nu vor să muncească.

Eu, cât m-o ține Dumnezeu, nu renunț, îmi place să fac și acasă ce mai pot, n-oi putea să mai fac și eu ca unul tânăr, dar cred că fac pe jumate mai mult ca el”, spune tanti Mița pentru Digi24.

Ce a descoperit un tractorist în timpul unor lucrări de curățare a unui râu

Un obuz din cel de Al Doilea Război Mondial a fost găsit ieri în râul Lunguța din orașul Căușeni. Descoperirea a fost făcută în timpul efectuării lucrărilor de curățare a malurilor râului.

Potrivit Studio-L Căușeni, tractoristul care a găsit obuzul de aproximativ 25 cm a anunțat imediat oamenii legii. Zona a fost restricționată, fiind chemați la fața locului și geniștii.

Geniștii au ridicat obuzul și l-au transportat într-un loc sigur, unde explozivul a fost nimicit.