Cine este Vasile Dîncu, propus de PSD la Ministerul Apărării Naţionale

Marcel Ciolacu a prezentat lista miniştrilor PSD care vor face parte din Guvernul Ciucă, după ce PSD a bătut palma cu PNL în vederea guvernării.

22 nov. 2021, 19:58
Cine este Vasile Dîncu, propus de PSD la Ministerul Apărării Naţionale

Marcel Ciolacu a anunţat că Adrian Câciu va fi ministrul Finanţelor, Vasile Dîncu ministrul Apărării Naţionale, Alexandru Rafila ministrul Sănătăţii, iar Marius Budăi se întoarce la Ministerul Muncii.

Lista completă a miniştrilor PSD:

Ministerul Finanțelor – Adrian Câciu

Ministerul Apărării Naționale – Vasile Dîncu

Ministerul Economiei – Marius Humelnicu

Ministerul Tineretului, Familiei, Egalitate de șanse – Gabriela Firea

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Sorin Grindeanu

Ministerul Agriculturii – Adrian Chesnoiu

Ministerul Sănătății – Alexandru Rafila

Ministerul Muncii – Marius Budăi

Ministerul Culturii – Lucian Romașcanu

Cine este Vasile Dîncu, propus de PSD la Ministerul Apărării

Vasile Dîncu vine în locul lui Nicolae Ciucă la Ministerul Apărării Naţionale.

„Sunt ferm convins că domnul Vasile Dîncu va veni în fața dumneavoastră și își va prezenta programul la Ministerul Apărării, fie după ce va fi învestit sau înainte”, a declarat Marcel Ciolacu după negocierile cu PNL.

Dîncu a condus Ministerul Dezvoltării în timpul Guvernului Cioloş. S-a născut pe 25 noiembrie 1961 în satul Runcu-Salvei din Bistriţa Năsăud şi este un cunoscut sociolog și profesor universitar.

Şi-a început cariera politică în 1999, când s-a înscris în Partidul Social Democrat Cluj. În 2000, aflat pe poziţia de director-fondator al Institutul Metromedia Transilvania, acceptă propunerea primului-ministru Adrian Năstase şi devine ministru al Informaţiilor Publice, din decembrie 2000 până în aprilie 2003, când, în urma restructurării guvernamentale, Ministerul Informaţiilor Publice se transformă în Agenţia Pentru Strategii Guvernamentale, la conducerea căreia rămâne până în 2004.

În timp a ocupat funcţiile politice de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Cluj a PSD şi de secretar executiv al PSD.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, gafă colosală! Liderul PSD: Vasile Dâncu va ocupa „portofelul Apărării”