Cine este vedeta de la Pro TV care a hotărât să își înscrie copilul la o școală privată. De ce a fugit vedeta de sistemul de stat

Majoritatea părinților sunt nevoiți să ia o hotărâre extrem de importantă, la un moment dat. Este vorba de a alegerea între o școală de stat sau una privată. În fața acestei decizii a fost pusă și Amalia Enache, care a ajuns rapid la concluzia că cel mai bine pentru fetița ei ar fi să fie înscrisă la o școală privată.

18 sept. 2023, 08:40
Cine este vedeta de la Pro TV care a hotărât să își înscrie copilul la o școală privată. De ce a fugit vedeta de sistemul de stat
Cine este vedeta de la Pro TV care a hotărât să își înscrie copilul la o școală privată. De ce a fugit vedeta de sistemul de stat

Amalia Enache a explicat care sunt motivele pentru care a ales să-și înscrie fiica la o școală privată. Știrista Pro TV este de părere că sistemul de învățământ de stat nu este potrivit pentru nevoile părinților, care sunt constrânși să explorezgăsească alte alternative.

Citește și: Andreea Esca mănâncă îngheţată doar în vacanţe. Ce nu bea NICIODATĂ vedeta ProTV

Vedeta de la  Pro TV a hotărât să își înscrie fetița la o școală privată, care oferă toate condițiile necesare pentru o dezvoltare armonioasă. Spre deosebire de sistemul de stat, aici copiiii au șansa ca pe parcursul după-amiezii să se bucure de activități extracuriculare.

„Pentru că școala în sistemul pe care l-am ales eu nu e un sistem de after school. În partea a doua a zilei după masa de prânz și pauza de o oră jumate au cluburi, de fapt. Nu fac teme, fac cu totul și cu totul altceva. Fac rock, fac dansuri, modelaj. Fac o grămadă de activități din zona asta mai artistică, cor, adică tot ce probabil aș fi încercat să văd pentru ea, să îi ocup timpul prin alte părți. Totul se întâmplă în același loc”, a declarat Amalia Enache pentru playtech.ro.

Pe lângă acest aspect, decizia a fost luată și în considerarea faptului că Amalia Enache are o program de lucru extrem de aglomerat și ar fi fost dificil să se ocupe de Alma dacă aceasta ar fi mers la o școală cu un program obișnuit. Așadar, alegerea unei școli private a ajutat în ceea ce privește gestionarea responsabilităților și a programului copilului într-un mod mai convenabil pentru familie.

„Eu am ales învățământul privat cel puțin pentru această perioadă a vieții ei pentru început. Pentru că nu m-aș descurca altfel. Pentru că școala românească nu este adaptată la nevoile părinților, care lucrează destul de mult în timpul zilei și copiii stau foarte puțin la școală. După care ai varianta de after school, unde tot plătești. Adică tot acolo ajungi și de fapt copilul stă foarte mult într-o bancă făcându-și temele, fie te bazezi pe bunici. Și nu m-aș fi descurcat să duc copilul la cea mai apropiată școală de noi, liceul Cervantes. Încep cursurile la 7.30 cei mici și la 11.30 deja au terminat. Și ce facem tot restul zilei cu copilul?”, mai spus vedeta Pro TV.

Amalia Enache este convinsă că a luat cea mai bună decizie, mai ales că Alma iubește să meargp la școală. Micuța și-a făcut prieteni, iar atunci când trebuie să plece mai devreme acasă, o roagă pe mama ei să mai stea cinci minute.

„Mă rog eu de ea să o iau mai devreme, pentru că seara sunt la serviciu și la momentul culcării nu sunt. Și tot timpul găsește motive să stea cât mai mult la școală. E clar că am găsit școala potrivită pentru ea. Și nu doar că ziceai cum o conving să stea atât de mult, păi ea vrea și mai mult.  Nu reușesc mai devreme de ora 5.00, adică doar de la ultima oră să lipsească și asta cu mari insistențe. Dacă e după ea, ar sta până la final și nu e singura. Așa e atmosfera la școala ei, încât copiii au stat toată ziua acolo și când te duci după ei, zic: mai lasă-mă 5 minute să mă mai joc cu colegi”, a completat Amalia Enache.

Citește și: Câți bani scoate ProTV-ul din buzunar ca să îl plătească pe Cabral. Suma este cât se poate de uimitoare