Cine își dă demisia după tragedia de la Matei Balș. Răspunsul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății a fost întrebat cine își va da demisia în urma tragediei din această dimineață de la Institutul Matei Balș, unde cinci persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu.

29 ian. 2021, 13:13
Cine își dă demisia după tragedia de la Matei Balș. Răspunsul ministrului Sănătății

Cine își dă demisia după tragedia de la Matei Balș. În cadrul unei intervenții a ministrului Sănătății de la Antena 3, acesta a declarat că este prea devreme pentru a vorbi despre demisii, deoarece există responsabili și responsabilități.

”Haideți să vedem pentru ce am cerut demisia. Am cerut demisia după Colectiv, pentru că ministrul de atunci a refuzat să trimită pacienții în străinătate, care aveau în felul acesta o șansă să se vindece. Ăsta este motivul pentru care am cerut demisia atunci. De data aceasta ministrul face tot ce poate” , a declarat Vlad Voiculescu.

Citește și: Cinci pacienți au murit, de fapt, în urma incendiului de la Institutul Matei Balș. Ministrul de Interne a confirmat

Cine își dă demisia după tragedia de la Matei Balș. De asemenea, Mihai Gâdea l-a întrebat pe ministrul Sănătății dacă cineva trebuie să își dea demisie și cine ar persoana respectivă.

”Există responsabilități și există responsabili. În momentul acesta nu avem un rezultat al anchetei. Lucrurile trebuie judecate la nivel punctual și la nivel sistemic. Cred că trebuie să vedem daca nu era căldură și daca, într-adevăr, era un element ajutător pentru încălzire, atunci trebuie să vedem care au fost cauzele” , a precizat ministrul.

Incendiu puternic la Institutul Matei Balș. Reacția ministrului Sănătății

Vlad Voiculescu a reacționat în urma incendiului izbucnit în această dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală. Ministrul Sănătății susține intervenția autorităților a fost una rapidă și eficientă.

Ministrul a precizat că nu are informații că în unitatea medicală ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești. Cu toate acestea, va avea loc o anchetă pentru a putea descoperi cauza incendiului.

De asemenea, ministrul a precizat că intervenția autorităților a fost una rapidă și eficientă, cu toate că incendiul a fost unul violent. Vlad Voiculescu va verifica modul în care au fost făcute toate investiile de la Matei Balș din ultima perioadă, dar și rapoartele de control efectuate recent.

Un incendiu a izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală, patru persoane au murit și alți 100 de pacienți au fost evacuați de urgență. Incendiul a fost lichidat după ce a fost activat planul roşu de intervenţie.