Incendiu la Institutul ”Matei Balș”. O tragedie mult mai mare a fost evitată. Instalațiile antiincendiu au funcționat imediat

Prefectul Capitalei susține că instalațiile de incendiu ale pavilionului în care s-a produs incendiul de la Institutul Matei Balș, au funcționat și au deconectat automat sursele de oxigen și electricitate.

29 ian. 2021, 10:11
Incendiu la Institutul ”Matei Balș”. O tragedie mult mai mare a fost evitată. Instalațiile antiincendiu au funcționat imediat
Incendiu la Institutul ”Matei Balș”. Conform lui Traian Berbeceanu, instalațiile antiincendiu din pavilionul Institutului Matei Balș au funcționat și au deconectat automat sursele de oxigen și electricitate, evitând o tragedie. De asemenea, acesta a precizat că, din informațiile sale, instalațiile respectau standardele și nu erau probleme de încălzire. Citește și: Anchetă de proporţii după incendiul de la Matei Balş. Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis de procurori „Știu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat și era renovat după toate standardele cerute. Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții. Am înțeles că în urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate și că erau după standardele cerute”, a declarat Traian Berbeceanu vineri, la Digi24. Incendiu la Institutul ”Matei Balș”.  Prefectul a mai precizat că înainte să plece de la spital echipele de polițiști și procurori sosieră deja și începuseră cercetările la fața locului. Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu susține că Institutul Matei Balș a fost recent renovat în întregime. Incendiu la Institutul Matei Balş. Patru persoane au decedat Au fost afectate patru saloane. 102 pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi la alte unităţi medicale, iar incedniul a fost lichidat după ce a fost activat planul roşu de intervenţie. Incendiul care a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”, a fost lichidat. Patru persoane au decedat, iar restul pacienţilor sunt transportaţi la mai multe spitale. La Institutul ”Matei Balş” s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu. Secretarul de stat Raed Arafat aprecizat că nu sunt pacienţi cu arsuri. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive. Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.  

Incendiu la Institutul ”Matei Balș”. Conform lui Traian Berbeceanu, instalațiile antiincendiu din pavilionul Institutului Matei Balș au funcționat și au deconectat automat sursele de oxigen și electricitate, evitând o tragedie. De asemenea, acesta a precizat că, din informațiile sale, instalațiile respectau standardele și nu erau probleme de încălzire.

Citește și: Anchetă de proporţii după incendiul de la Matei Balş. Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis de procurori

„Știu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat și era renovat după toate standardele cerute. Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții. Am înțeles că în urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate și că erau după standardele cerute”, a declarat Traian Berbeceanu vineri, la Digi24.

Incendiu la Institutul ”Matei Balș”.  Prefectul a mai precizat că înainte să plece de la spital echipele de polițiști și procurori sosieră deja și începuseră cercetările la fața locului.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu susține că Institutul Matei Balș a fost recent renovat în întregime.

Incendiu la Institutul Matei Balş. Patru persoane au decedat

Au fost afectate patru saloane. 102 pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi la alte unităţi medicale, iar incedniul a fost lichidat după ce a fost activat planul roşu de intervenţie.

Incendiul care a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”, a fost lichidat. Patru persoane au decedat, iar restul pacienţilor sunt transportaţi la mai multe spitale. La Institutul ”Matei Balş” s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Secretarul de stat Raed Arafat aprecizat că nu sunt pacienţi cu arsuri. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive. Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.