Cine NU trebuie să poarte mască de protecţie pentru că face dificilă respiraţia. Avertismentul specialiştilor

Oamenii care suferă de astm sau de alte boli pulmonare nu ar trebui să poarte măşti deoarece ar respira cu dificultate în condiţii de temperaturi ridicate, susţin experţii din Marea Britanie. Guvernul de la Londra le recomandă oamenilor să îşi acopere faţa dacă se află în locuri în care este dificil să păstreze o distanţă de cel puţin doi metri faţă de alte persoane.

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 19:32
Cine NU trebuie să poarte mască de protecţie pentru că face dificilă respiraţia. Avertismentul specialiştilor

COVID-19 este o boală infecţioasă provocată de noul coronavirus şi afectează celulele odată ce pătrunde prin căile aeriene în plămâni.

Oamenii care suferă de astm, de boli precum bronhopneumopatia obstructivă cronic sau de fibroză chistică ar putea respira cu dificultate atunci când poartă măşti. 

Atunci când sunt purtate măştile, aerul ajunge mult mai dificil în plămâni, ceea ce ar putea declanşa astmul în cazul unor persoane şi ar putea provoca anxietate, relatează Daily Mail. Potrivit specialiştilor, acest implică un risc mai mare de îmbolnăvire decât contractarea noului coronavirus.

STARE DE ALERTĂ. Mai este nevoie să purtăm măşti şi să respectăm regulile de distanţare socială? Ce spun medicii

Specialiştii susţin că este recomandată purtarea măştilor pentru a-i proteja pe oamenii din jur, însă nu pentru a ne pune în pericol propria sănătate.

„Dacă este posibil, purtaţi o mască într-un spaţiu închis unde distanţarea socială nu este posibilă şi unde veţi intra în contact cu persoane pe care nu le întâlniţi în mod normal. Purtarea acesteia este revelantă pentru perioade scurte, în interior, în zone aglomerate, de exemplu, în mijloace de transport în comun şi în anumite magazine”, au precizat reprezentanţii Guvernului Marii Britanii, conform sursei citate.

Măştile nu ar trebui purtate de copii mai mici de doi ani

„Măştile faciale nu ar trebui folosite de copii sub vârsta de doi ani sau de cei care întâmpină dificultăţi în a le purta corect. De exemplu, elevii de şcoală primară care nu sunt supravegheaţi sau cei care au probleme respiratorii”, au precizat oficialii britanici.

Astmul, bronhopneumopatia obstructivă cronic, fibroza chistică, bronşiţa cronică, emfizemul pulmonar sau cancerul pulmonar sunt boli care afectează sistemul respirator. 

Specialiştii susţin că, prin purtarea unei măşti, aerul pătrunde mult mai dificil în plămâni şi agravează starea de sănătate a persoanelor care suferă de boli respiratorii.

Studiu complet despre cât de mult ne protejează masca de protecţie. Testele pe hamsteri au dovedit eficienţa acestora