Cine pică testul ceștii de cafea la interviul de angajare, nu primește postul

Prima impresie contează foarte mult la interviul de angajare, managerii putând lua o decizie în primele 15 secunde.

16 ian. 2023, 14:05
Cine pică testul ceștii de cafea la interviul de angajare, nu primește postul
Testul ceștii de cafea, trucul folosit la interviul de angajare

Interviul de angajare este cel mai important pas pentru inținerea unui post. De aceea, prima impresie va conta foarte mult pentru manageri atunci când vrei să te angajezi.

Conform unui șef al unei firme de software a dezvăluit că în timpul unui interviu de angajare folosește testul ceștii de cafea. Cine nu îl trece, nu are nici o șansă să fie angajat. Acest truc se folosește la finalul interviului și se pare că săune multe despre atitudinea persoanei.

Citește și: Sute de mii de români pot pierde ajutoarele sociale din Italia. Venitul de cetățenie se taie la primul refuz de angajare

„Te voi duce întotdeauna la o plimbare până la una dintre bucătăriile noastre și cumva ajungi mereu să pleci cu o băutură. Apoi, o luăm înapoi, avem interviul nostru și unul dintre lucrurile pe care le caut mereu la sfârșitul interviului este să văd dacă persoana care a venit la interviu vrea să ducă ceașca sau paharul gol înapoi în bucătărie.

Poți să-ți dezvolți abilități, poți dobândi cunoștințe și experiență în timp, dar, de fapt, totul se reduce la atitudine, iar atitudinea despre care vorbim mult este conceptul de „a-ți spăla ceașca de cafea””, a declarat Trent, de la biroul Xero din Australia, potrivit Mirror.

Citește și: Detalii din rechizitoriul DNA privind angajările pe şpagă de la Piatra Neamţ: şefa centrului pentru protecţia copilului lua bani în biserică pentru angajarea unei infirmiere şi a unui şofer

Se pare că acest truc chiar funcționează.

„Dacă intrați într-o zi în biroul Xero, veți vedea că bucătăriile sunt aproape întotdeauna curate și strălucitoare. Totul ține de conceptul de a vă spăla ceașca de cafea. Vrem doar să ne asigurăm că se vor integra cu adevărat în cultura din interiorul Xero și vor prelua cu adevărat tot ceea ce ar trebui să facă”, a mai spus acesta.