Cine sunt Bogdan şi Cristian, copiii lui Alexandru Arşinel. Cu ce se ocupă fiecare şi ce avere le va rămâne de pe urma regretatului actor

Alexandru Arşinel s-a stins din viaţă în seara de 29 septembrie 2022, la 83 de ani, după o suferinţă îndelungată. Maestrul lasă în urmă doi băieţi şi o soţie îndurerată, de care actorul a avut grijă în ultimii ani, dat fiind faptul că aceasta este imobilizată la pat.

30 sept. 2022, 16:05

Copiii lui Alexandru Arşinel, Bogdan şi Cristian, nu au fost atraşi de actorie. Bogdan (52 de ani), fiul cel mare şi cel care s-a aflat la capul tatălui în ultimele momente din viață ale acestuia, este inginer constructor şi, de-a lungul timpului, ar fi făcut avere de pe urma chiriilor. Bogdan a fost primul iubit al Andreei Esca.

Cine sunt Bogdan şi Cristian, copiii lui Alexandru Arşinel

Cristian (49 de ani) este absolvent al Facultății de Drept și al Academiei de Studii Economice din București, dar, în cele din urmă, a fost atras de agricultură mai mult decât de domeniile pe care le-a studiat în facultate. La un moment dat, însuşi Alexandru Arşinel a vândut în piață legumele cultivate de fiul său.

Arşinel a vorbit întotdeauna cu mândrie de copiii lui. Dar cea mai mare mândrie a actorului a fost cu siguranţă faptul că ambii copii i-au dăruit nepoţi.

Soţia regretatului actor, Marilena, a fost asistentă medicală. Căsnicia lor a fost marcată de o dramă petrecută în urmă cu câțiva ani. În urma unui accident stupid, Marilena a rămas imobilizată în scaunul cu rotile. Soția actorului a căzut în cap după ce tocul pantofilor i s-a blocat în scări. Marilena a fost supusă unei intervenții chirugicale, dar recuperarea a fost parţială. Arşinel a fost sprijinul Marilenei până în momentul în care starea lui de sănătate s-a înrăutăţit.

Citeste si Necrologul lui Alexandru Arşinel în viziunea lui Cristian Tudor Popescu: „Arta ortului: Arşinel a demisionat din viaţă după ce s-a legat cu lanţuri de scaunul de director, în care voia să putrezească”

Povestea de dragoste dintre Marilena și Arșinel a început cu o întâmplare fericită. Actorul s-a îndrăgostit de ea după ce a văzut-o pe stradă. Cu toate că ea nu a privit cu ochi buni de la început avansurile pe care marele actor i le făcea, ulterior s-a convins că are intenții serioase. Cei doi îndrăgostiți s-au căsătorit, iar primul lor copil a venit pe lume în anul 1970, Bogdan. După doar trei ani, apărea în familie și Cristian.

Ce avere le rămâne copiilor de pe urma lui Alexandru Arşinel

În ultima declarație de avere depusă în vara anului 2020, din perioada în care era director adjunct al Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, din București, artistul şi-a făcut publice veniturile uriașe.

Actorul a fost, deseori, judecat pentru faptul că obţine venituri uriaşe, aspect care l-a revoltat. Indignat de faptul că veniturile sale reprezintă un subiect controversat, actorul a simţit nevoia să justifice această sumă de care se bucură în fiecare lună.

“Este o pensie pe care am obținut-o muncind. Există o indemnizație de merit pe care o dă Ministerul Culturii și eu am o obținut-o. Toate încasările mele sunt justificate oficial. Ele s-au adunat și consider că le merit. Am 82 de ani și în acești ani am obținut o indemnizație de merit și o pensie care se situează la un anumit nivel. Pentru că sunt foarte mulți care nu au obținut aceste merite, li se pare că la mine este exagerat, dar mai sunt și alții. Dacă răspund și mă justific înseamnă că mă simt vinovat. Eu sunt trecut la pensie cu vreo 70 și ceva de ani de muncă, 20 de ani am fost director și 60 de ani am fost actor, am făcut turnee în toată lumea. Eu cred că ar trebui chiar să fiu felicitat. Mă necăjește că nici la vârsta asta nu sunt lăsat în pace”, a declarat actorul anul trecut, la Antena Stars.

Citeste si Alexandru Arşinel, declaraţii cutremurătoare înainte de tragerea cortinei: „Noi, românii, iubim morţii”

Potrivit documentului, Alexandru Arşinel a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) şi 10.800 de lei (o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că o îngrijeşte pe soţia bolnavă). Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună.

Totodată, marele actor a deţinut și 4 terenuri: o cotă parte din 2 terenuri la Dolhasca şi 2 terenuri integrale la Sinaia şi Samurcaş – Crevedia. Maestrul a mai avut şi 3 case de vacanţă şi un apartament la Bucureşti, cât şi un autoturism marca Toyota.

Alexandru Arșinel a mai deţinut şi 12 depozite bancare, dintre care nouă în lei, două în euro şi altul în dolari, care cel mai probabil vor intra în posesia celor doi fii ai săi.