Cine sunt leneşii care l-au supărat pe premier. Explică ministrul de Interne

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a declarat duminică, în exclusivitate pentru România TV, că s-a adresat pe un "ton vehement" prefecţilor în videoconferinţa de la MAI din cauză că "nu ne mai permitem să risipim banii publici". Berca a sărit în apărarea premierului Mihai Răzvan Ungureanu, explicând că acesta nu s-a referit la bătrâni când a spus că "nu putem plăti lenea la nesfârşit".

RomaniaTV.net
12 feb. 2012, 21:44
Cine sunt leneşii care l-au supărat pe premier. Explică ministrul de Interne

„Am recomandat ca toate deciziile la nivel local să fie luate în consiliile judeţene pentru transparenţă. Există tot felul de oameni la nivel local care doresc să profite. Am vrut să atrag atenţia prefecţilor pentru că am avut informaţii că unii dintre ei nu reuşesc să controleze situaţia şi i-am rugat să facă echipă să rezolve situaţia (…) Nu ne mai permitem sa risipim banii publici”, a spus Berca.

Ministrul a făcut apel la prefecţii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene să lase deoparte „disputele politice şi să treacă la treabă împreună”. „Am dispus prefecţilor să intervenim punctual, unde există urgenţe”, a adăugat ministrul.

Despre declararea codului roşu, evocat de premierul Ungureanu, Berca a precizat că „această decizie aparţine numai specialiştilor în meteorologie” şi că şeful Executivului doar a pus în discuţie această posibilitate.

Cât despre declaraţia premierului conform căreia „nu putem să plătim lenea la nesfârşit”, Berca a arătat  că Ungureanu s-a referit la altceva.

Eu am fost acolo cu premierul, noi ne-am referit la altceva. Erau militari care deszăpezeau şi erau oameni care sunt plătiţi cu Legea 416 şi nu sunt puşi la treabă. Există persoane care primesc ajutoare sociale cu 416 şi nu sunt capacitaţi de primării. Nu s-a referit la bătrâni”.