Cine sunt pasagerii de la bordul submariului dispărut în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului. Viața lor atârnă de un fir de ață

În timp ce autoritățile canadiene sunt în alertă și încearcă din răsputeri să găsească submarinul care se îndrepta spre epava Titanicului în adâncurile Oceanului Atlantic, au apărut primele nume ale turiștilor de la bordul navei. Printre pasagerii care se află la bordul submarinului care în prezent are rezerve de susținere a vieții pentru 96 de ore se află și miliardarul britanic Hamish Harding, președintele companiei Action Aviation.

19 iun. 2023, 23:59
Cine sunt pasagerii de la bordul submariului dispărut în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului. Viața lor atârnă de un fir de ață
Cine sunt pasagerii de la bordul submariului dispărut în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului. Viața lor atârnă de un fir de ață

Cine sunt pasagerii de la bordul submariului dispărut în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului. Action Aviation, o firmă internațională care se ocupă de vânzări și operațiuni în industria aviației de afaceri a confirmat informația potrivit căreia, președintele Hamish Harding se află la bordul submarinului dispărut.

Citește și Manevră surprinzătoare a Rusiei. Patru submarine din Flota Mării Negre au fost trimise într-o misiune secretă

Cine sunt pasagerii de la bordul submariului dispărut în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului

Hamish Harding are 59 de ani și este un prolific om de afaceri și explorator britanic. De-a lungul timpului, magnatul care a studiat științele naturale și ingineria chimică la Universitatea Cambridge a obținut printre altele o licență de pilot de transport aerian.

Anul trecut acesta a fost unul dintre pasagerii care a participat la cel de-al cincilea zbor comercial operat de Blue Origin, firma spațială a lui Jeff Bezos.

Mai mult, Harding deține recordul mondial Guinness pentru călătoria în jurul Pământului care a atins atât Polul Nord, cât și Polul Sud.

Încă de anul trecut miliardarul britanic a anunțat că se va alătura echipajului care ar urma să viziteze epava Titanicului.

„Din cauza celei mai grele ierni din Newfoundland din ultimii 40 de ani, este posibil ca această misiune să fie prima și singura misiune cu echipaj uman spre Titanic în 2023. Tocmai s-a deschis o fereastră meteo și vom încerca o scufundare mâine. Am început ieri să navigăm din St Johns, Newfoundland, Canada, și plănuim să începem operațiunile de scufundare în jurul orei 4 dimineața, mâine dimineață. Până atunci avem multe pregătiri și ședințe de informare de făcut”, a scris milionarul, pe rețelele de socializare, în urmă cu doar câteva zile.

Vă reamintim că un submarin care ducea turiștii să vadă epava Titanicului în adâncurile Oceanului Atlantic a dispărut luni în mod misterios.

În aceste momente, este în plină desfășurare o operațiune de căutare și salvare a supraviețitorilor.

Submarinul dispărut aparține companiei OceanGate Expeditions.

”În acest moment toate eforturile sunt direcționate pentru slavarea membrilor de echipaj. De asemenea, atenția noastră se îndreptă și către familiile acerstora. Am primit asistență specializată din partea mai multor agenții guvernamentale și vom continua eforturile comune pentru a prelua legătura cu submarinul și pentru a-i salva pe membrii echipajului”, se arată în comunicatul celor de la OceanGate.

OceanGate Expeditions este o companie privată care asigură submarine pentru expediții la mare adâncime. Un bilet pentru o astfel de expediție, pentru vizitarea epavei Titanicului,  organizată de OceanGate, costă 250.000 de dolari  Expediția are o durată programată de 8 zile.

Citește și Serviciile Secrete Britanice: „Ruşilor le teamă că vor atacaţi. Şi-au mutat submarinele din Crimeea”