Cine sunt pensionarii care vor primi 700 lei în plus. Ministrul Muncii, Marius Budăi, detalii despre cum şi când vor fi daţi banii

Guvernul a anunţat un ajutor financiar în valoare de 700 de lei pentru pensionarii care primesc o sumă lunară mai mică de 2.000 de lei. Măsura face parte din nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, anunţat de premierul Nicolae Ciucă.

24 mai 2022, 16:46
Cine sunt pensionarii care vor primi 700 lei în plus. Ministrul Muncii, Marius Budăi, detalii despre cum şi când vor fi daţi banii

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a anunţat că pensionarii din România cu venituri de sub 2.000 lei vor primi un sprijin financiar în valoare de 700 lei. Ajutorul financiar va fi acordat o singură dată în luna iulie  și se va regăsi în cuponul de pensie, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi, citat de DCNews.

Cine sunt pensionarii care vor primi 700 lei în plus

Potrivit ministrului Marius Budăi, în luna mai figurau 3.281.202 pensionari cu venituri mai mici de 2000 de lei. La nivel de buget, impactul financiar al acestei măsuri va fi în valoare de 2,3 miliarde de lei.

Citeşte şi: Marius Budăi: Vouchere de 5.000 de euro pentru românii cu probleme

Coaliția de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro, a anunţat Guvernul.

Pachetul “Sprijin pentru România” conţine următoarele măsuri:
1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Citeşte şi: Pensii 2022. Modificări în PNRR: O nouă formulă de calcul pentru pensiile noi şi pentru cele în plată

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
-suspendarea angajărilor la stat;
-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.