Marius Budăi: Vouchere de 5.000 de euro pentru românii cu probleme

Ministrul Muncii anunţă ajutoare substanţiale pentru românii cu dizabilităţi, banii provenind din fonduri europene.

24 mai 2022, 10:14
Marius Budăi: Vouchere de 5.000 de euro pentru românii cu probleme

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vine cu un anunţ important pentru persoanele cu dizabilităţi. „Astăzi se desfășoară Bursa Locurilor de Muncă la nivel național. Ca o premieră, reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități au organizat standuri la care prezintă proiectul pe fonduri europene prin care se oferă vouchere de 5.000 de euro, pentru achiziționarea de tehnologii asistive, persoanelor cu dizabilități care vor să se angajeze.

Salariile profesorilor se majorează. Ministrul Educaţiei a oferit cifrele oficiale din noua lege
Personal am participat la Bursa Locurilor de Muncă de la Botoșani. M-a impresionat efortul DGASPC, care însoțește și consiliază copiii din centrele de plasament care se apropie de vârsta majoratului, pentru a-i ajuta în căutarea unui loc de muncă.

Doresc mult succes angajatorilor dar și celor care sunt în căutarea unui loc de muncă! Felicit ANOFM pentru organizare!”, transmite Marius Budăi, ministrul Muncii.

Într-un interviu acordat DC News, sindicalistul Bogdan Hossu a declarat că, din cauza scumpirilor în lanţ, pâinea ar putea ajunge să coste chiar mai mult de şase lei.

„Creșterea prețului grâului de două sau de trei ori va face ca pâinea românului să crească, probabil, la patru lei, şase lei sau chiar mai mult, ceea ce ne va face să scădem cantitatea de pâine achiziționată. Acest lucru nu înseamnă că producătorii de grâne nu vor avea cui să vândă.

Pensii 2022. Cine sunt românii care vor primi 700 de lei în plus la pensie
Nu vor avea cui să vândă în România, dar în momentul respectiv vor avea oferte multe mai bănoase și mai atractive de vânzare către exterior. Iar noi, spre deosebire de alte țări din estul Europei, nu am luat măsuri preventive de siguranță. În agricultură există un ciclu, care este, de obicei, cam de un an. De aceea a fost și această explozie de inflație pe care am resimțit-o la produsele alimentare, pentru că țăranii, ca și producătorii, au văzut că politica Guvernului este de a menține prețul ridicat la gaz, energie electrică, și au zis, bun, și primăvara viitoare de unde o să am resurse să pornesc un alt ciclu agricol, o altă producție? Deci trebuie să pun deoparte bani de astăzi ca să am cu ce să cumpăr sămânța, îngrășămintele, să fac operațiile agricole pentru anul viitor”, a declarat Bogdan Hossu.