Cine sunt românii care vor primi de la stat ajutoare de până 10.000 lei în 2023

Ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, a anunțat cine sunt românii care în 2023 vor beneficia de ajutoare de până la 10.000 lei pentru a putea face față scumpirilor din ultimul an.

10 ian. 2023, 12:55
Cine sunt românii care vor primi de la stat ajutoare de până 10.000 lei în 2023

În 2023, milioane de români vor putea primi până la 10.000 de lei ajutoare de la stat pentru nevoi imediate, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

”Cu atât mai mult în această perioadă dificilă, motorul dezvoltării României îl reprezintă #investițiile: în rețele strategice de transport, în modernizarea infrastructurii de sănătate, educație și prin sprijinirea mediului de afaceri.

Doar așa vom putea face din România un actor care să aibă cu adevărat un cuvânt de spus în plan internațional. Mai mult, aceste investiții generează efect multiplicator ce se traduce într-o viață mai bună pentru fiecare cetățean.

Cu toate acestea, în timp ce lucrăm la preocupările pe termen lung, la nivelul Guvernul României nu scăpăm din vedere nevoile imediate ale românilor, și ne concentrăm pe acțiuni prin care să facem ziua de azi mai bună pentru cei vulnerabili.

Anul acesta, vor fi români care vor putea primi până la 𝟏𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐥𝐞 𝐢𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚𝐭𝐞, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”, a anunțat Marcel Boloș.

Citește și: Vești excelente pentru pensionari. Ministrul Muncii aruncă bomba: „Depăşim, cu această creştere, acel ultra-vehiculat 40%”

 

Cine sunt românii care vor primi de la stat ajutoare de până 10.000 lei anul acesta

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a enumurat și ajutoarele de care vor putea beneficia românii anul acesta.

”Se vor oferi 1.400 de lei pentru a sprijini plata facturilor la energie;

Se vor acorda șase noi tranșe de 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde, de care vor beneficia 2,4 milioane de persoane;

Preșcolarii și elevii din medii defavorizate vor primi vouchere în noul an școlar pentru rechizite și îmbrăcăminte;

Peste 1,18 milioane de români vor primi un nou pachet de 24 kg, cu ajutoare alimentare;

Vor fi acordate vouchere pentru reziliență socială pentru repararea locuințelor și pentru achiziția de electrocasnice;

Persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru a‑și procura echipamente asistive care să le îmbunătățească viața și să le dea, totodată, șansa la o activitate remunerată;

Mamele și copiii nou-născuți din categoriile cele mai defavorizate vor primi sprijin în valoare de 2.000 lei pentru trusouri, în primele 3 luni de la nașterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic”, a mai precizat ministrul Marcel Boloș.