Cine v-a lucrat aici? Bănci montate invers la Bacău, cu vedere la chioşc

Un locuitor din Bacău a publicat mai multe fotografii care arată cum băncile din câteva stații de autobuz din oraș au fost montate cu spatele la stradă. Imaginile au stârnit indignarea oamenilor dar și glume și ironii la adresa primarului.

14 dec. 2023, 22:50
Cine v-a lucrat aici? Bănci montate invers la Bacău, cu vedere la chioşc

În loc să fie montate cu fața la stradă, băncile din Bacău au fost puse invers, iar băcăuanii care așteaptă autobuzul trebuie să stea cu spatele către stațiile unde opresc mijloacele de transport, ceea ce este nefiresc.

Sute de băcăuani au reacționat față de această situație, iar pe rețelele de socializare a ieșit iureș. Oamenii sunt revoltați de aberațiile administrative, care se țin lanț la Bacău. Recent au apărut stâlpi în plină stradă sau pe mijlocul trotuarelor, care și așa s-au înjumătățit ca dimensiune, după ce au fost amenajate pistele de biciclete.

„Un alt episod din, ÎN AȘTEPTAREA AUTOBUZULUI. În stația de la Narcisa, unde băcăuanii nici acum nu au înțeles că trebuie să aștepte autobuzul cu spatele la stradă.”, a scris Gafiuc Neculai, cetățeanul care a publicat imaginile pe o rețea socială.

„Da, mulțumim pentru promovare. Sper ca nu vrea nimeni ca băncile sa fie orientate invers. E ca și cum am pune o bancă la marginea străzii, ca atunci când te ridici de pe bancă să calci direct în fata mașinilor.” a justificat primarul USR Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, care deseori scrie cu greșeli gramaticale și fără diacritice.

Citeşte şi: Traficul feroviar blocat spre Sighetu Marmației, după ce locomotiva unui tren a luat foc în mers

„Stanciu-Viziteu Lucian, înainte de a afirma ,,că nu vrea nimeni” ar fi bine sa citiți și comentariile celor de pe grup, sau considerați ca toți băcăuanii inteligenți s-au adunat pe grupul dumneavoastră, unde vă felicită de mama focului atunci când faceți reclame la adidași, cafea, ciorbă cozonaci și covrigi”, i-a replicat Gafiuc Neculai.

Stratula Dumitru-Cristinel: „Stanciu-Viziteu Lucian, autobuzul circulă pe trotuar la Brăila?”, cu trimitere la faptul că primarul este de loc din Brăila.

Administrația locală instalată în 2020 (USR-PNL-PLUS) a făcut cu întârziere procedurile (avizare, lansare licitații), astfel încât s-au pierdut mai bine de doi ani până la începerea efectivă a lucrărilor.

Banii europeni vin pe exercițiul bugetar POR 2014-2020 și singurele plăți se mai fac până la finalul anului 2023. Potrivit estimărilor, datorită inacțiunii edililor se vor pierde aproximativ 30 de milioane de euro, bani neatrași și nedecontați în proiecte. Acesta este și motivul pentru care acum se lucrează haotic, indiferent de vremea de afară.

Citeşte şi: Farmacistă nevoită să ceară ajutor pe internet, după ce un medic a scris „cu picioarele” : „Vă rog, puteți descifra această rețetă?”