Cioacă cere ajutorul Bisericii: Elodia este la mănăstire

Declaraţii halucinante ale lui Cristian Cioacă. De după gratii, el le cere procurorilor să apeleze la Patriarhia Română şi susţine că soţia sa Elodia este în viaţă şi că se ascunde într-o mănăstire. Afirmaţiile vin într-un context delicat. Judecătorii au recomandat expertiza psihiatrică în cazul său, iar avocata sa spune că acesta riscă să fie internat într-un ospiciu.

RomaniaTV.net
16 ian. 2013, 20:49
Cioacă cere ajutorul Bisericii: Elodia este la mănăstire

Poliţistul vrea ca preoţii să înceapă să o caute pe soţia lui, Elodia Ghinescu, în toate mănăstirile şi schiturile din ţară. El se bazează pe mărturia unei femei care jura că a văzut-o după ce a fost dată în urmărire.

Declaraţiile lui Cristian Cioacă nu i-au convins, însă, pe judecători. Magistraţii au cerut expertiză psihiatrică. 

„Judecătorul a procedat manipulativ şi dispreţuitor, nu clientul meu are mania persecuţiei (…) în prezent, îmi exprim dubiul că o să ajung la proces. Dacă s-a ieşit cu suspiciunea că Cioacă are probleme psihice, mă aştept să fie internat într-un ospiciu”, a declarat Maria Vasîi, avocata lui Cristian Cioacă.

Supărată pe judecători, avocata spune că acesta nu va mai da curs nici solicitărilor procurorilor, dacă aceştia vor cere un nou test poligraf. În schimb, avocata familiei Ghinescu este sigură că poliţistul va ajunge să fie judecat.

„Apreciez că nu se impune efectuarea unei expertize, a fost angajat al poliţiei române”, a precizat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

Dincolo de recomandările magistraţilor, Cristian Cioacă îşi vede de demersurile sale pentru a fi pus în libertate. Poliţistul face cereri peste cereri în instanţă, motivând de fiecare dată că timp de cinci ani de zile a respectat toate interdicţiile impuse de judecători.