Ciobani cercetaţi după ce au exploatat prin muncă copii pe care îi sechestrau şi violau

Luau copii din familii sărace, pe care îi puneau să muncească, păcălindu-i că le vor da bani. O adevărată reţea de sclavie care funcţiona în judeţul Galaţi a fost desfiinţată de poliţişti. Cel puţin 40 de copii au căzut pradă traficanţilor de persoane.

RomaniaTV.net
01 nov. 2012, 11:40
Ciobani cercetaţi după ce au exploatat prin muncă copii pe care îi sechestrau şi violau

Mai mulţi ciobani din zona Frumuşiţa (Galaţi) sunt cercetaţi pentru sclavie, lipsire de libertate şi viol, fiind acuzaţi că au racolat peste 40 de persoane, inclusiv copii, din familii cu o situaţie materială precară, pe care le-au obligat să muncească la stâne, fără a le permite să plece de acolo.

Poliţiştii de investigaţii criminale, împreună cu poliţişti de ordine publică şi cu sprijinul Serviciului de Intervenţie Rapidă, au făcut, joi dimineaţă, şapte percheziţii în judeţul Galaţi, la stâne, saivane şi grajduri.

În urma descinderilor, 24 de persoane au fost duse la audieri la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi, Cristina Tatulici.

Potrivit acesteia, acţiunea oamenilor legii a vizat mai mulţi ciobani despre care existau înformaţii că de la începutul anului 2010 au racolat mai multe persoane, bărbaţi, femei, dar şi copii din centrele de asistenţă socială sau din familii cu o situaţie materială precară.

Victimele sunt persoane cu o situaţie financiară precară, care au fost racolate de către ciobani şi obligate să locuiască în condiţii insalubre. Victimele au fost obligate să muncească, au fost abuzate sexual şi li s-a interzis să părăsească locurile în care erau ţinute.

„Acestor persoane li se promiteau sume de bani pentru munca prestată, cazare şi masă, dar în realitate erau exploatate. Victimele erau puse să îngrijească animale de la stâne, erau cazate în condiţii insalubre şi hrănite necorespunzător, fiindu-le interzis, totodată, să părăsească locurile respective. De asemenea, femeile erau obligate să întreţină relaţii sexuale cu membrii grupării”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi.

Poliţiştii susţin că gruparea a racolat peste 40 de persoane din judeţele Galaţi, Vaslui şi Vrancea.

În acest caz cercetările continuă pentru documentarea activităţii infracţionale a tuturor membrilor grupării, pentru infracţiunile de sclavie, lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat, viol, tâlhărie şi distrugere.