Ciocolata care nu se topeşte, inventată de britanici

Ciocolata este una dintre cele mai apreciate şi mai rafinate dulciuri. Firma britanică Cadbury, filială a grupului Mondelez International, a inventat o ciocolată care rezistă la căldură, chiar şi până la 40 de grade Celsius.

RomaniaTV.net
24 nov. 2012, 15:48
Ciocolata care nu se topeşte, inventată de britanici

Grupul Mondelez International a descoperit un amestec care ajută ciocolata să nu se topească nici la temperaturi de aproximativ 40 de grade. Această realizare este una deosebit de importantă deoarece, în acest fel fabricile de ciocolată ar putea să-şi distribuie produsele chiar și în țările călduroase, acolo unde modalitățile de aprovizionare nu sunt propice transportului unor mari cantități de produse sensibile la căldură sau la umiditate, scrie leparisien.fr.

Potrivit Cadbury, secretul ciocolatei care nu se topeşte este reducerea zahărului cu straturi de grăsime ceea ce a conferit o rezistență mai mare la căldură. Pentru a verifica textura ciocolatei în condiţii de căldură, reprezentanţii firmei au ţinut o tabletă Dairy Milk (Milka) la o temperatură de 40 de grade timp de trei ore. Ciocolata a rămas întreagă, fără să se topească, şi nu şi-a schimbat gustul deloc.

Cu toate acestea, firma britanică Cadbury nu a anunțat când va începe să producă această ciocolata şi nici măcar dacă va fi comercializată.

Un alt cercetător a descoperit, în anul 2009, o altă reţetă de ciocolată cu mai puțin unt de cacao, care nu se topea decât de la 55 de grade în sus. Pentru o astfel de invenţie sunt necesare procese complicate și foarte costisitoare.