Criza de ciocolată este aproape. Ţi-ai făcut provizii?

Încălzirea globală sau zăcămintele de petrol tot mai puţine ar putea trece în plan secund, minimalizate fiind de către o nouă criză mondială, mult mai de neacceptat de către populaţie. Ciocolata este pe cale de dispariţie.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 15:34
Criza de ciocolată este aproape. Ţi-ai făcut provizii?

Omenirea este în pragul unei crize grave, o criză a ciocolatei, avertizează experţii australieni, conform publicaţiei britanice Daily Mail. Ar fi bine să ne facem provizii de ciocolată, ne sfătuiesc experţii de la Facultatea de Mediu şi Agricultură din Sydney, pentru că ariile pe care se cultivă planta de cacao sunt insuficiente pentru a asigura creşterea cererii pe pieţele din ţările în curs de dezvoltare, informează agerpres.ro.

Profesorul David Guest de la Universitatea din Sydney explică faptul că metodele de creştere a plantei de cacao şi de recoltare sunt învechite şi ar avea nevoie urgentă de modernizare. El avertizează că producţia mondială de cacao ar trebui să crească cu cel puţin 25% până în 2020 pentru a asigura cererea de ciocolată din China şi din alte economi emergente.