Ciocolata va deveni un lux, precum caviarul, din cauza încălzirii globale

Potrivit unui raport comandat de Bill Gates, preţul ciocolatei ar urma să-l atingă în următorii 20 de ani pe cel al caviarului, informează RTL France.

RomaniaTV.net
25 oct. 2011, 18:57
Ciocolata va deveni un lux, precum caviarul, din cauza încălzirii globale

Motivul ar fi efectele încălzirii climatice asupra producţiei de cacao, scrie Agerpres.

După SIDA şi paludism, patronul Microsoft se ocupă de ciocolată. Bill Gates a comandat un raport unor experţi în agronomie tropicală, al cărui rezultat este alarmant. În cele două principale ţări producătoare, Ghana şi Coasta de Fildeş, plantaţiile vor dispărea din cauza căldurii, arată raportul. Fundaţia Bill Gates prevede prin urmare să investească, venind în ajutorul celor 75.000 de cultivatori ai căror copaci dau deja semne de oboseală din cauza culturii intensive şi a utilizării produselor chimice. Dacă la aceste lucruri se adaugă încălzirea climatică, culturile de cacao ar putea ajunge foarte rare.

Marii producători de ciocolată, alături de Bill Gates, îşi propun să revină la culturi mai ecologice de cacao, pentru a le salva. De acum, este noul front de luptă pentru Fundaţia Bill Gates, al cărui scop este să împiedice ca şapte milioane de familii care trăiesc din cultivarea şi exploatarea arborilor de cacao să rămână fără lucru.