Ciolacu anunță că Firea nu poate candida și la primăria Capitalei și la prezidențiale: Alegerile sunt în același an și atunci e foarte clar că va fi „candidatul și locul”

Marcel Ciolacu spune că Gabriela Firea nu poate candida și la Primăria Capitalei și la alegerile prezidențiale din 2024.

06 sept. 2022, 16:04
Ciolacu anunță că Firea nu poate candida și la primăria Capitalei și la prezidențiale: Alegerile sunt în același an și atunci e foarte clar că va fi „candidatul și locul”

Și alegerile locale și cele prezidențiale vor avea loc în același an, iar Gabriela Firea nu poate candida la ambele, spune Ciolacu. Liderul social-democraților a explicat că atunci e foarte clar că va fi „candidatul și locul”.

Șeful PSD a spus că în discuțiile pe care le-a avut cu Gabriela Firea, aceasta și-a exprimat dorința de a candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

”O susțin împreună cu toți colegii pentru un nou mandat la Primăria București”, a declarat Marcel Ciolacu într-o conferință de presă.

Marcel Ciolacu a mai spus că nu are nimic împotrivă ca Gabriela Firea să concureze în partid pentru candidatura la prezidențiale, dar atunci trebuie găsit alt candidat la Primăria București.

Cresc pensiile și salariile! Anunțul lui Marcel Ciolacu: „Propunerea PSD e corectă” / Provocare pentru Rareș Bogdan

Continuă războiul declarațiilor, în coaliția PSD + PNL. Marcel Ciolacu a reacționat după ce Rareș Bogdan a cerut demiterea conducerii ANRE. De asemenea, președintele Camerei Deputaților a vorbit și despre majorarea pensiilor.

Marcel Ciolacu susține că în cazul eliminării pensiilor speciale există „mult balet și ipocrizie”. Liderul PSD a cometat ironic pe marginea acestui subiect, după ce Rareș Bogdan a atacat în repetate rânduri tabăra social-democrată.

Pensiile vor fi majorate în 2023, susține Ciolacu.

„Pe mine nu poate decât să mă bucure acest anunț. Mă bucur foarte mult că Rareș Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Prima ieșire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile.

Înseamnă că au avut o discuție internă și au luat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă. Este foarte important ca puterea de cumpărare a românilor să aibă o creștere, fiindcă fără un echilibru între investiții și consum nu putem depăși…”, a declarat Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu recunoaște: „Trebuie să aducem modificări la OUG-ul pe energie! / Prețurile trebuiau plafonate pentru doi ani de zile!”