Cresc pensiile și salariile! Anunțul lui Marcel Ciolacu: „Propunerea PSD e corectă” / Provocare pentru Rareș Bogdan

Continuă războiul declarațiilor, în coaliția PSD + PNL. Marcel Ciolacu a reacționat după ce Rareș Bogdan a cerut demiterea conducerii ANRE. De asemenea, președintele Camerei Deputaților a vorbit și despre majorarea pensiilor.

06 sept. 2022, 13:18
Cresc pensiile și salariile! Anunțul lui Marcel Ciolacu: „Propunerea PSD e corectă” / Provocare pentru Rareș Bogdan

Marcel Ciolacu susține că în cazul eliminării pensiilor speciale există „mult balet și ipocrizie”. Liderul PSD a cometat ironic pe marginea acestui subiect, după ce Rareș Bogdan a atacat în repetate rânduri tabăra social-democrată.

Pensiile vor fi majorate în 2023, susține Ciolacu.

„Pe mine nu poate decât să mă bucure acest anunț. Mă bucur foarte mult că Rareș Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Prima ieșire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile.

Înseamnă că au avut o discuție internă și au luat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă. Este foarte important ca puterea de cumpărare a românilor să aibă o creștere, fiindcă fără un echilibru între investiții și consum nu putem depăși…”, a declarat Ciolacu.

 

Cresc pensiile și salariile. Verdictul lui Marcel Ciolacu

 

În opinia liderului PSD, pensiile trebuie mărite cu 16%.

„Aritmetica e că pensiile trebuie mărite cu 16%, pentru să închidem cele 40% din lege, dar dacă ar fi discutat și cu specialiștii partidului și cu reprezentanții Ministerului de Finanțe și ai Ministerului Muncii, există acolo o progresie”, a mai punctat liderul PSD.

Majorarea salariului minim trebuie să fie o prioritate pentrucoaliție.

„Important e că ambele partide au decis că trebuie să venim cu venituri pensionari și cred că trebuie să avem discuții cu mediul de afaceri și să mărim salariul minim la 3.000 de lei. (…) Necesitatea măririi salariului minim este evidentă. (…) Să nu legăm veniturile românilor de rotațiile politice. Important e să avem o coerență în actul guvernamental.

Să nu intrăm într-o zonă de speculații! Cred că avem și un buffer la Ministerul de Finanțe, consistent, că Rareș Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile când a cerut votul românilor să ajungă la guvernare”, a mai transmis oficialul PSD.

 

Marcel Ciolacu, provocare pentru Rareș Bogdan

 

Legat de schimbarea șefului ANRE, Ciolacu l-a provocat pe Rareș Bogdan să vină cu o propunere concretă.

„În octombrie echipa de conducere a ANRE își termină mandatul. Suntem oameni totuși responsabili și serioși sau vorbim ca să vorbim? Eu sper… Îl invit pe domnul Rareș Bogdan să vină cu o propunere de un specialist în energie pentru funcția de președinte al ANRE și dacă CV-ul o să mă impresioneze pe mine și pe colegii mei, noi îl vom susține în Parlamentul României.

N-am nicio reținere să găsim un specialist. Dacă dânsul și-a luat această responsabilitate, îl invit să vină cu un specialist pentru șefia ANRE”, a transmis Ciolacu.