Ciolacu cere anchetă în cazul spitalului modular din Bacău, ridicat cu TREI milioane de euro. „Se numeşte furt calificat”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a cerut, miercuri, ca autorităţile să se sesizeze în cazul spitalului modular din Bacău, pe care Guvernul l-a construit cu trei milioane de euro, însă nu este funcţional şi nu a fost recepţionat până în prezent. Preşedintele Camerei Deputaţilor cere procurorilor "să înceapă cât mai curând anchetele necesare să răspundă cine a furat aceşti bani".

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 13:38
Ciolacu cere anchetă în cazul spitalului modular din Bacău, ridicat cu TREI milioane de euro. „Se numeşte furt calificat”

Președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, a vizitat alături de Marcel Ciolacu spitalul modular din Bacău pe care l-a catalogat drept „a opta minune a lumii”.

„Am ţinut morţiş să-l invit pe liderul PSD la acest obiectiv care a fost ocolit de toţi miniştrii Guvernului Orban în ultimele două-trei luni. De la prim-ministru până la şase-şapte miniştri care s-au perindat prin judeţul Bacău, niciunul nu s-a catadicsit să vină să vadă această a opta minune a lumii – spitalul aşa zis modular de la Bacău, anunţat în luna aprilie de către premierul Orban, adus în luna iunie pe terenul de la baza Letea. Atunci i-au spus ministrului Tătaru că ISU nu vrea să recepţioneze din motive tehnice acest aşa zis spital.

Aici zace o maree de corturi, nefuncţională, neconformă şi nerecepţionată de ISU, dar pe care statul român, prin societatea UNIFARM, a decontat sau urmează să deconteze trei milioane de euro”, a declarat europarlamentarul PSD, Dragoş Benea.

Liderul PSD Bacău a spus că spitalul modular a fost achiziţionat de Guvernul Orban cu trei milioane de euro, însă a fost „ocolit de toţi mai marii zilei de la PNL”.

„Se numeşte furt calificat. Nu există altă denumire. Cred că de data aceasta dommnul Orban nu iese la TV să spună că nu a ştiut nimic pentru că le l-a anunţat că va fi cumpărat.

Fac un apel către Ministerul Public să se autosesizeze şi să înceapă cât mai curând anchetele necesare să răspundă cine a furat aceşti bani. Un exemplu clar că dacă s-ar opri din furat, ar fi bani pentru pensii şi cred că ar mai şi rămâne”, a reacţionat Marcel Ciolacu.

De asemenea, preşedintele PSD a spus că la Iaşi este un „spital exemplar” pe care „ministrul Sănătăţii, domnul Tătaru, nu doreşte să-l autorizeze şi să-l deschidă”.

„Asta este dubla măsură a guvernării PNL. (…) Am înţeles că prefectul a anunţat că o să-l vândă pe Olx. Cine doreşte, staţi cu ochii pe Olx că se vinde spitalul modular al lui Orban”, a spus Marcel Ciolacu.

„Uitaţi-vă ce şmecherie. L-au pitit într-o groapă, într-o fundătură, să nu fie văzut”, a adăugat liderul social-democraţilor.

Întrebat dacă mai există astfel de exemple în ţară, Ciolacu a spus că sunt „zeci” descoperite de Curtea de Conturi. 

Orban anunţă că PNL mai AŞTEAPTĂ cu sesizarea CCR pe mărirea pensiilor: „Nu se face de azi pe mâine”