Ciolacu, despre alegerile locale în două tururi: Avem de-a face cu trecerea acestei linii roşii a democraţiei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri că s-ar crea un precedent periculos prin schimbarea legii electorale cu câteva luni înaintea alegerilor locale şi anunţă că social-democraţii vor protesta la Bruxelles. ”Există o linie roşie, în acest moment noi avem de-a face cu trecerea acestei linii roşii a democraţiei”, a declarat Marcel Ciolacu.

RomaniaTV.net
15 ian. 2020, 12:32
Ciolacu, despre alegerile locale în două tururi: Avem de-a face cu trecerea acestei linii roşii a democraţiei

”Noi am făcut scrisori către europarlamentari, către Comisia de la Veneţia şi Comisia Europeană referitoare la legile electorale. Turcan şi Anastase au modificat legea în 2011. PSD nu a votat alegeri pentru un singur tur. Acum, făcând nişte calcule, vin să modifice legea cu două luni înainte. Unde aţi mai auzit în Europa acest lucru. O să protestăm la Bruxelles. O să întreb şi eu la Comisia LIBE dacă e această posibilitate. PSD e posibil să revină la guvernare. Ce facem apoi? Schimbăm iar legile? Spre ce dorim să ducem România? O  ţară în care creezi un precedent de a schimba niste legi electorale, în functie de calculele PNL de azi, nu e o ţară cu un viitor democratic. Ganditi-vă ce precedent se poate crea în România, un stat al Uniunii Europene. Există o linie roşie, în acest moment noi avem de-a face cu trecerea acestei linii roşii  a democraţiei”, a declarat, miercuri, Marcel Ciolacu, la Adevărul Live.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu avertizează: Alegerile anticipate sunt o temă falsă, care nu are legătură cu agenda cetăţenilor

Întrebat despre varianta unei înţelegeri între PSD şi PNL, Ciolacu a spus: ”Este exclusă o înţelegere. Mă jigniţi şi pe mine, şi pe dvs şi pe români. Cu Orban am o relaţie instituţională. Nu am mai vorbit cu el. Nici cu domnul Iohannis nu am vorbit anul acesta. Nu am avut astfel de discuţii”.

În plus, Ciolacu a spus că PSD va ataca la Curtea Constituţională modificarea legi privind alegerea primarilor.

”Dacă se va veni în Parlament, vom vedea cum vom acţiona în acel moment (…) E posibil să atacăm la Curtea Constituţională, ţinând cont de termenul foarte scurt până la organizarea de alegeri”, a mai afirmat preşedintele interimar al PSD.