Ciolacu, despre creşterea pensiilor: Am discutat cu mai mulţi lideri de grup şi credem că amendamentul va trece de votul în plen

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi seară, la România TV, referitor la amendamentul privind creşterea pensiilor cu 40%, că a avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup din Parlament pe acest subiect şi crede că acesta va trece votul din plenul comun.

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 19:07
Ciolacu, despre creşterea pensiilor: Am discutat cu mai mulţi lideri de grup şi credem că amendamentul va trece de votul în plen

„Noi am făcut amendamentul pentru că legile trebuiesc respectate. Mai mult, nivelul de trai în România a scăzut foarte mult, INS-ul spune acest lucru. Acuma, trebuie să hotărâm: vrem ca pensionarii să nu mai aibă niciun drept la viaţă şi… nu este o mărire extraordinară, această mărire poate fi suportată. România împrumută 1.000 de euro pe secundă. Vrem să ştim ce se întâmplă cu aceşti bani, pentru că ei nu se regăsesc în economie. Dl. Cîţu,în loc să ne dea hârtii scoase de prin sertare sau prin birouri, nici nu ştiu dacă sunt documente secrete sau nesecrete, din şedinţele de Guvern, ar trebui să ne dea explicaţii ce a făcut cu împrumuturile de până acum, cum am reuşit să ajungem la performanţa de a avea peste 40% gradul de îndatorare a României. 

Am avut discuţii astăzi cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că acest amendament va trece în votul din plenul comun”, a declarat Ciolacu. 

Grupul parlamentar al PSD a eliminat, printr-un amendament la proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară în 2020, formularea care indica o creştere a pensiilor cu 14%, cum a propus Executivul. Astfel majorarea va fi de 40%, cum arată Legea pensiilor. Un alt amendament al social-democraţilor prevede o creştere a salariilor profesorilor în acest an, nu din 2021, cum a vrut Guvernul.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Românii erau amendaţi când ieşeau din casă. Este posibil să fie amendaţi părinţii care nu îşi duc la şcoală copiii”