Ciolacu, despre eşecul moţiunii: „Oamenii lui Dragnea au salvat Guvernul Orban. Sunt dezamăgit de colegii mei”

Marcel Ciolacu a declarat, luni, la România TV, că amânarea votării moţiunii de cenzură în Parlament a fost de fapt o "strategie de rămânere la guvernare a PNL". Preşedintele PSD a anunţat că în cursul zilei de marţi va propune excluderea din partid a parlamentarilor care nu au fost prezenţi, afirmând că "mult huliţii de la PSD, penalii de la PSD sau oamenii lui Dragnea azi au salvat Guvernul Orban de un eventual vot al moţiunii".

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 17:11
Ciolacu, despre eşecul moţiunii: „Oamenii lui Dragnea au salvat Guvernul Orban. Sunt dezamăgit de colegii mei”

În cadrul emisiunii „România la raport”, Marcel Ciolacu i-a explicat jurnalistei Andreea Creţulescu de ce nu a fost votată astăzi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

„Reprezentanţii PSD, ALDE şi Pro România nu ar fi avut 233 de voturi. În primul rând, astăzi nu s-a votat moţiunea. A fost o strategie de a nu se crea crovum. Până la urmă, un joc democratic între putere şi Opoziţie.  Noi, Opoziţia, am iniţiat o moţiune. Astăzi nu a existat cvorum. 

Ea va fi programată din nou pentru vot”, a declarat preşedintele PSD, în direct la România TV.

Marcel Ciolacu, prima reacţie după moţiunea de cenzură s-a amânat. „S-a votat vreo moţiune? Vom avea 250 de voturi”

Întrebat cine s-a „jucat” la cvorum”, Marcel Ciolacu a explicat: 

„În acest moment, 5 parlamentari ai PSD nu au participat pentru că era cvorum. Şi cu încă un membru ALDE şi de la Pro România, cu cei 7 s-ar fi făcut cei 233 de prezenţe.

Am trei colegi cu adevărat care s-au îmbolnăvit subit şi doi care au anunţat că nu vor participa”, a afirmat Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că „nu a mai existat gri în Parlament”

„Azi nu a mai existat gri în Parlament. Azi a a existat doar alb şi negru. Cine susţine actualul Guvern şi cine nu îl susţine”, a spus Ciolacu.

Cine sunt parlamentarii care nu au fost prezenţi la votarea moţiunii împotriva Guvernului PNL

„A fost o strategie de rămânere la guvernare a PNL. Sunt dezamăgit de colegii mei. 

Am trei colegi care s-au îmbolnăvit subit: Carmen Dan, Teodor Adrian de la Arad şi domnul Rădulescu Cătălin care mi-a dat sms că are splina şi ficatul mărite şi nu-şi riscă viaţa. Categoric, mâine voi supune votului Comitetului Politic Naţional excluderea lor”, a menţionat Marcel Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD a mai precizat că va cere excluderea şi Roxanei Paţurcă, senatoare PSD Călăraşi şi a Dan Ciocan, deputat PSD de Olt, pentur că „şi cu ei şi fără ei era acelaşi lucru”.

„Ce mă intrigă pe mine foarte mult: mult huliţii de la PSD, penalii de la PSD sau oamenii lui Dragnea azi au salvat Guvernul Orban de un eventual vot al moţiunii

Mă uit cine nu a participat. Mai sunt mai mulţi pe lista de neafiliaţi, foşti PSD-işti care au fost arătaţi ca infractorii de serviciu. Ridică semne de întrebare. O ştii domnul Orban cu cine a negociat”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu neagă scenariul unui blat PNL-PSD. „Depun moţiune de cenzură ca să fac blat?” 

„Depun moţiune de cenzură ca să fac blat? Eu trebuia să votez în această sesiune până pe 31 această moţiune. Acum vom aşţepta decizia CCR.

Avem în continuare posibilitatea să depunem moţiune de cenzură în sesiunea ordinară”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Victor Ponta: „E o bătaie de joc, un blat. PSD îşi dă jos propriile guverne, dar nu dă jos Guvernul PNL”