Victor Ponta: „E o bătaie de joc, un blat. PSD îşi dă jos propriile guverne, dar nu dă jos Guvernul PNL”

Liderul Pro România a vorbit din nou de un blat între PSD şi PNL după ce votul pe moţiunea de cenzură a fost amânat din lipsă de cvorum. 

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 14:05
Victor Ponta: „E o bătaie de joc, un blat. PSD îşi dă jos propriile guverne, dar nu dă jos Guvernul PNL”

Şedinţa în care urma să se dezbată moţiunea de cenzură a fost închisă din lipsă de cvorum, fiind prezenţi doar 226 de parlamentari, în condiţiile în care era necesară prezenţa a 233. Grupurile parlamentare ale USR şi PNL au părăsit sala, reprezentanţii UDMR au anunţat că, dacă se va întruni cvorumul, se vor abţine de la vot. Parlamentarii PMP anunţaseră deja că nu votează. „Eu sunt foarte supărat, e bătaie de joc. Noi suntem plătiți bine de oameni că să venim în Parlament. Noi am fost 24 prezenți. Așa cum oamenii care ne-au votat au așteptat de la noi. Parlamentari plătiți din bani publici ca să fugă din sala cred că e o bătaie de joc! Eu consider că Guvernul nu este capabil să ne asigure sanatatea, deschiderea anului școlar, salvarea firmelor românești și că era bine să treacă moțiunea”, a spus Victor Ponta după eşecul moţiunii, în direct la România TV.

Marcel Ciolacu, prima reacţie după moţiunea de cenzură s-a amânat. „S-a votat vreo moţiune? Vom avea 250 de voturi” 

Întrebat ce s-a întâmplat la PSD, Ponta a fost actegoric: „Un blat, o înțelegere de zilele trecute. Între cei care au lipsit și Orban, care a cumparat niste absenţe, a cumparat parlamentari cu banii românilor. Dar dacă vreți să întrebați ce s-a intamplat la PSD, întrebați-l pe Ciolacu. E un eșec. Au zis luni la rând că dau jos Guvernul și acum nu au fost prezenți. PSD își da jos propriile guverne, dar nu da jos și guvernul PNL. E problema lor ce fac acolo”

Ludovic Orban: „Ce blat?! Au depus moţiunea, au încercat să aducă oameni la vot, n-au reuşit” 

Premierul Ludovic Orban a făcut primele declarații, luni, după ce moțiunea de cenzură depusă de PSD nu s-a mai votat în Parlament din lipsă de cvorum, mai mulți parlamentari nefiind prezenți. Președintele PNL exclude orice blat între PSD și PNL. 

„Vorba aia: Un nebun aruncă o vorbă și 100 de înțelepți. Voi sunteți înțelepți… Ce blat?! Dacă au depus moțiunea, dacă au făcut tot posibilil să aducă oameni la vot, n-au reușit. Eu am purtat dicuții cu orice parlamentar a vrut să vorbească cu mine”, a declarat Ludovic Orban.