Ciolacu, despre protestul fermierilor şi transportatorilor: Cred că sunt nişte nemulţumiri acumulate, o lipsă de dialog mai aplicată

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, despre protestul fermierilor şi transportatorilor, că în opinia sa sunt nişte nemulţumiri acumulate, o lipsă de dialog mai aplicată, şi a precizat că, dacă ne uităm la revendicări, nu sunt nişte lucruri spectaculoase, ci sunt lucruri care s-au strâns în timp. Premierul a mai spus că nu a cerut nimeni demisia comisarului european pe Agricultură şi că ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a spus foarte clar, dacă nu suntem în stare niciunul, ne dăm cu toţii demisia, în frunte cu comisarul european.

23 ian. 2024, 14:29
Ciolacu, despre protestul fermierilor şi transportatorilor: Cred că sunt nişte nemulţumiri acumulate, o lipsă de dialog mai aplicată
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat la sediul Ministerului Afacerilor Interne despre protestul fermierilor şi transportatorilor.

”Am anunţat public că am toată disponibilitatea de aşteaptă toată lumea de vorbă. Ce am reuşit eu, împreună cu colegii mei, fiindcă niciodată nu poţi să faci ceva singur, împreună cu ministrul de finanţe, am reuşit un echilibru macroeconomic al României, foarte important în contextul pe care îl vedem cu toţil, în contextul în care cred că 14 state din 27 ale Uniunii Europene au intrat pe deficit excesiv”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Ciolacu a precizat că ”primul şi cel mai important lucru este dialogul”.

Citește și: Nicuşor Dan: „Nu se pune problema prelungirii protestului în Capitală. Marţi îi dăm telefon organizatorului”

”Ştiu că transportatorii au astăzi întâlnire cu domnul grindeanu. Ştiu că ministrul Barbu a avut întâlnire cu fermierii de la Mureş, de la Cluj, de la Bihor şi au închis toate problemele pe care le aveau”, a explicat Ciolacu.

Întrebat dacă consideră că este ceva politic, Ciolacu a răspuns: ”Cred că sunt nişte nemulţumiri acumulate, o lipsă de dialog mai aplicată, fiindcă dacă vă uitaţi la revendicări, nu sunt nişte lucruri spectaculoase, sunt lucruri care s-au strâns în timp (..) E adevărat, nu mai sunt câştigurile de acum doi ani, fost cumpărate inputurile scump, producţia agricolă s-a vândut mai ieftin. Investiţiile pe care mi le doresc eu, mai ales în zona de procesare a produselor alimentare, va dura până când se declanşează: Le-am bugetat, dar repet, prin dialog vom închide”, a completat Ciolacu.

Citește și: Fermierii din Tg. Mureş renunţă la proteste. Ministrul Florin Barbu merge cu doleanţele lor la Bruxelles

Totodată, premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu a cerut nimeni demisia comisarului european pe Agricultură şi că ministrul Agriculturii, Florin Barbu a spus foarte clar, dacă nu suntem în stare niciunul, ne dăm cu toţii demisia, în frunte cu comisarul european.

”Nu a cerut nimeni. Am vorbit şi cu dna Luminiţa Odobescu, am transmis foarte clar. Domnul ministru a spus foarte clar, dacă nu suntem în stare niciunul, ne dăm cu toţii demisia, în frunte cu comisarul european. Acum, pentru câteva luni, nu e un capăt de ţară să cerem demisia cuiva”, a spus Marcel Ciolacu, după consultările de la Ministerul Afacerilor Interne.

Premierul a mai spus: ”Ştiu că am avut şi noi un comisar pe agricultură. Eu nu îmi aduc aminte de nimic notabil ce s-a întâmplat în acea perioadă. Poate îl întrebaţi”.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat luni că fermierii din Mureş i-au spus să ceară demisia comisarului european pe Agricultură, dacă nu susţine solicitarea României privind derogarea de la 4% pârloagă pe terenurile agricole iar el trebuie să ducă vocea fermierilor în Consiliul de miniştri.