Ciolacu: După ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, vom contesta la CCR şi o să mă adresez Comisiei Europene

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că se va adresa Comisiei Europene cu privire la "un atac frontal asupra statului de drept" în cazul în care coaliţia de guvernare va "forţa" în Parlament schimbarea Avocatului Poporului din funcţie, precizând, totodată, că social-democraţii vor sesiza Curtea Constituţională cu privire la această situaţie.

15 iun. 2021, 22:49
Ciolacu: După ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, vom contesta la CCR şi o să mă adresez Comisiei Europene

Marcel Ciolacu a atacat coaliţia de guvernare şi a anunţat, din nou, că social-democraţii, împreună cu mai mulţi parteneri politici şi sociali lucrează la o moţiune de cenzură ce va fi depusă până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

„PSD-ul când a fost în cel mai blamat moment… încearcă să ne depăşească de 100 de ori. Eu nu cred că s-a întâmplat aşa ceva vreodată. Au făcut numirile la TVR, la Radio, acum vor Avocatul Poporului. Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, în afară de faptul că vom contesta la CCR, cum am făcut şi cu numirile de la Radio, TVR, nu voi vorbi cu comisarii europeni şi nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept. PSD şi-a recâştigat credibilitatea în faţa Comisiei Europene şi vom continua aceste demersuri. Au schimbat şi CNA-ul astăzi”, a afirmat Marcel Ciolacu la România Tv.

Senatorii şi deputaţii au respins, marţi, în şedinţă comună, rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului.

Au fost respinse rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe anii 2018 – cu 245 de voturi „pentru” şi unul contra, 2019 – 187 de voturi „pentru” şi 23 de voturi contra şi 2020 – cu 242 voturi „pentru” şi 35 împotrivă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat tot marţi că, în urma respingerii rapoartelor de activitate ale Avocatului Poporului pe ultimii trei ani, se va cere revocarea Renatei Weber de la conducerea acestei instituţii.

El a adăugat că numele persoanei care va fi propusă să conducă Avocatul Poporului va fi făcut public după ce se vor finaliza procedurile de revocare.

Marcel Ciolacu anunţă căderea guvernului Cîţu: „Începe să se strângă lațul!”

Marcel Ciolacu  avertizează că ”începe să se strângă lațul” și spune că PSD ar putea prelua puterea, dar există și varianta alegerilor anticipate.

”Știți cum spun românii: începe să se strângă lațul! Am discutat cu alți parlamentari care nu sunt din PSD pentru a vota această moțiune. Am avut întâlniri cu partenerii sociali, așteptăm modificările pe care le doresc. Încercăm să creionăm o viață politică cu rădăcini în societatea românească. Trebuie să avem credibilitate și încredere.

Moțiunea trebuie explicată foarte clar. Nu este un simplu vot. După această moțiune simplă au crescut șansele și încrederea politicienilor care nu sunt din arcul guvernamental că poate să treacă moțiunea după numai 7 luni de la alegeri.

Există posibilitatea unui guvern minoritar, există posibilitatea alegerilor anticipate.”, a declarat Marcel Ciolacu în exclusivitate la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV George Simion: „Domnul Cîţu să-şi dea demisia înainte de moţiune, că e dezastru. Săptămâna asta, România ierde cel puţin 30.000 de locuri de muncă”