Ciolacu a obţinut români pe listele alegerilor din Italia: „Europa are nevoie de mai multe politici sociale”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Nicolas Schmit, candidatul social-democraţilor europeni pentru şefia Comisiei Europene, ”este un prieten al României”, care a sprijinit ţara noastră în scoaterea pragului impus pensiilor în PNRR şi în atragerea de fonduri europene suplimentare.

02 mart. 2024, 12:35
Ciolacu a obţinut români pe listele alegerilor din Italia: „Europa are nevoie de mai multe politici sociale”.

”Familia social-democrată europeană s-a reunit la Roma pentru a lansa candidatul comun pentru şefia Comisiei Europene, în persoana comisarului pentru Locuri de Muncă şi Drepturi Sociale, Nicolas Schmit. Nicolas este un prieten al României care ne-a sprijinit în scoaterea pragului impus pensiilor în PNRR şi în atragerea de fonduri europene suplimentare de către ţara noastră”, a arătat Marcel Ciolacu, vineri seară, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că a discutat cu preşedintele PES, Stefan Lofven, despre strategia Partidului Social Democrat pentru câştigarea alegerilor, adăugând că beneficiază de sprijinul consistent al familiei social-democrat europene.

”Totodată, am felicitat-o pe Elly Schlein, Secretarul General al Partidului Democrat din Italia, pentru recenta victorie din alegerile regionale din Sardinia şi i-am mulţumit pentru disponibilitatea sa de a sprijini reprezentarea românilor pe listele Partidului Democrat la viitoarele alegeri”, a arătat Ciolacu.

„Europa are nevoie de mai multe politici sociale, are nevoie de umanizare, are nevoie de energia și ideile pe care le susține social-democrația europeană!
Când spunem că nimeni nu mai trebuie lăsat în urmă, trebuie să și trecem la fapte. Și, cu modestie o spun, noi am fost cei care am făcut mereu lucru acesta.

PNL şi PSD testează şase nume pentru Primăria Capitalei. Sebastian Burduja şi Gabriela Firea, principalii favoriţi
Fie că vorbim de Pedro Sanchez în Spania, de Antonio Costa în Portugalia, de Stefan Lofven în Suedia, de Mette Frederiksen în Danemarca, de Olaf Scholz în Germania sau de Partidul Social Democrat în România, noi am fost cei care am crescut #salariulminim, am mărit #pensiile, am creat locuri de #muncă, i-am sprijinit pe #tineri și am dezvoltat țările noastre. Iar un exemplu în acest sens este Nicolas Schmit. Comisarul pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, omul care a dezvoltat programul SURE prin care am salvat milioane de locuri de muncă. În cadrul SURE, România a beneficiat de peste 3 miliarde de euro.”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.