Ciolacu intervine în războiul CSA Steaua – FCSB: „Legea va pune punct uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc”

Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spune că a depus un amendament în proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului prin care să fie facilitat accesul tuturor celor care doresc la bazele sportive ale statului.

19 dec. 2022, 18:14
Ciolacu intervine în războiul CSA Steaua – FCSB: „Legea va pune punct uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc”

În acest fel se rezolvă problema Stadionului Steaua, iar CSA Steaua şi FCSB vor putea împărţi aceeaşi arenă, a explicat liderul PSD.

„Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor.Într-o ţară în care oricum prea puţini copii fac sport, să blochezi accesul la infrastructura sportivă este un sabotaj la sănătatea cetăţenilor noştri.

Acesta este motivul pentru care am susţinut proiectul prin care terenurile de sport din curtea şcolii să poată fi folosite în afara orelor de program. Şi acesta este motivul pentru care am depus în proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului adoptat astăzi un amendament prin care să facilităm accesul tuturor celor care doresc la bazele sportive ale statului.

Citește și Marcel Ciolacu, scrisoare oficială pentru cancelarul austriac: „Românii sunt la fel de europeni ca austriecii! Împărtășim aceleași valori și aspirații”

Până acum, era practic imposibil din cauza birocraţiei ca cineva să aibă acces, contra cost desigur, la o bază sportivă. Prioritatea este ca oricine face sport în mod organizat – copii, juniori, adulţi, să poată folosi mai uşor o bază sportivă modernă.

Şi da, mă bucur că această lege va pune punct şi uneia dintre cele mai mari rivalităţi din fotbalul românesc. Cred că a venit timpul ca şi în România rivalitatea să fie înţeleasă doar în termeni sportivi, iar echipele să poată împărţi fără probleme acelaşi stadion. Dacă au putut Roma şi Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea şi Steaua cu FCSB”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Citește și Alexandru Rafila nu vrea la Cotroceni: „Cred că Marcel Ciolacu ar trebui să fie candidatul partidului”