Ciolacu, răspuns dur pentru Iohannis: Este în continuare în campanie pentru PNL. Nu aceasta este normalitatea

Marcel Ciolacu a răspuns atacurilor venite din partea preşedintelui Klaus Iohannis. Preşedintele interimar al PSD susţine faptul că şeful statului este în continuare în campanie pentru PNL, dar şi faptul că liberalii au pornit reforma "morţii" sau a "trotinetelor" prin cele 25 de ordonanţe de urgenţă adoptate cu o seară înainte ca guvernul lui Orban să fie demis prin moţiunea de cenzură, conform Digi24.

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 19:26
Ciolacu, răspuns dur pentru Iohannis: Este în continuare în campanie pentru PNL. Nu aceasta este normalitatea

„Mă mir că mai trăim după această prezentare a președintelui. Este în continuare în campanie pentru PNL. Nu-mi dau seama unde e normalitatea. Eu văd că agenda oamenilor este cu totul alta, criza coronavirusului, traiul mai scump, scumpirea euro. Politicienii și românii au agende duble, nu suntem pe agenda cetățenilor. Nu înțeleg de ce continuă campania, de ce PNL nu-și asumă guvernarea în întreaga ei responsabilitate și pe urmă să mergem la alegeri, normal, la termen”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Ciolacu a răbufnit după ce Sorina Pintea a apărut la TV cu cătuşe: Îmbrâncirea şi târârea pe scările spitalului nu înseamnă justiţie

Preşedintele interimar al PSD susţine faptul că din cele 25 de ordonanţe de urgenţă ale PNL nu există nicio reformă, dar şi faptul că liberalii continuă campania electorală.

„Am spus: mă mir că mai trăim. Am văzut și atacul cu PNL, care a pornit reformele… În afară de discursuri ar trebui să vorbim și de lucruri concrete. Ce reforme a pornit PNL? În cele 25 de ordonanțe de urgență, unde e reforma? Ordonanța pe sănătate numită ordonanța morții sau ordonanța cu trotinetele. Reforma trotinetelor sau ce reformă? E clar că continuăm campania electorală. Îmi pare rău că președintele o continuă, rolul președintelui este cu totul altul. La un moment dat sper să intrăm într-o normalitate. Nu aceasta este normalitatea”, a adăugat liderul interimar al PSD.

Klaus Iohannis atacă PSD la Gala Women in Economy 2020

Citeşte şi: Marcel Ciolacu a anunţat data congresului PSD. Ce se întâmplă cu membrii partidului care au probleme cu legea

 Klaus Iohannis a participat, miercuri, la Ateneul Român, la Gala „Women in Economy 2020”, alături de premierul Ludovic Orban, unde nu a ratat ocazia de a ataca PSD. Preşedintele a lansat un avertisment la adresa opozanţilor săi că şi în al doilea mandat va uza în continuare „în ciuda opoziției celor rămași ancorați în trecut, de toate prerogativele funcției prezidențiale pentru a mă asigura că inițiativa antreprenorială rămâne unul dintre pilonii principali ai dezvoltării României”.

Şeful a lăudat Guvernul PNL, care în 4 luni a „inițiat reforme de mult timp amânate în domenii prioritare pentru români: infrastructură, energie, economie, muncă, administrație”. Iohannis a remarcat și „disperarea cu care PSD continuă să se agațe de mecanismele puterii și insistă să blocheze orice inițiativă de reformă nu poate însemna decât un singur lucru, că lucrurile au început să se întoarcă, încet, dar sigur, către normalitate”.

„Voi rămâne și în acest mandat la fel de dedicat consolidării României antreprenoriale. Voi uza în continuare, în ciuda opoziției celor rămași ancorați în trecut, de toate prerogativele funcției prezidențiale pentru a mă asigura că inițiativa antreprenorială rămâne unul dintre pilonii principali ai dezvoltării României.

Dacă ne uităm la ceea ce a lăsat PSD în urmă, la politica nefastă a guvernelor din ultimii ani, care, deși s-au intitulat „sociale”, au neglijat tocmai solidaritatea și coeziunea, vedem inegalități crescute, analfabetism funcțional, un sistem medical dezechilibrat, o administrație de multe ori ineficientă și opacă. Acestea sunt doar câteva dintre provocările de reformă cărora, împreună, trebuie să le facem față”, a precizat Klaus Iohannis.

reşedintele a amintit despre „hotărârea cu care românii, începând cu anul trecut, au spus „nu” unei voințe politice anti-europene și și-au cerut, astfel, dreptul de a fi ascultați și reprezentați așa cum se cuvine nu lasă loc de interpretări”.

„Am spus-o și o repet, avem nevoie de o resetare, pentru ca ceea ce începem să construim să dureze. În cele câteva luni de guvernare a Partidului Național Liberal, românii au început să vadă șansa de a construi durabil pentru România. Au fost inițiate reforme de mult timp amânate în domenii prioritare pentru români: infrastructură, energie, economie, muncă, administrație.