Marcel Ciolacu a anunţat data congresului PSD. Ce se întâmplă cu membrii partidului care au probleme cu legea

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, că PSD va organiza pe 21 martie congresul la care social democraţii îşi vor alege noua conducere. În urma întâlnirii cu liderii filialelor judeţene, Ciolacu a anunţat că vor fi suspendaţi membrii partidului care au primit un mandat de arestare sau care au fost condamnaţi în primă instanţă.

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 16:24
Marcel Ciolacu a anunţat data congresului PSD. Ce se întâmplă cu membrii partidului care au probleme cu legea

„Ţinem congresul pe data de data de 21 martie. Vom avea un congres în aceeaşi procedură cu un proiect politic şi cu o echipă”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, conform stiripesurse.

Ciolacu a dat detalii despre membrii echipei sale pe care o va prezenta la congresul partidului.

„Am o veste pentru domnul Manda. Din echipa pe care o să o prezint la congres o să facă parte doamna Olguţa Vasilescu”, a spus liderul interimar al PSD.

Marcel Ciolacu: Sorina Pintea a fost suspendată din partid

Marcel Ciolacu a menţionat că „partidul nu trebuie să reacţioneze pe cazuri personale”, amintind despre Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, care a fost arestată pentru luare de mită şi dusă ulterior la spital din cauza problemelor sale de sănătate.

„Trebuie să fie o decizie asumată politic de partid. Astăzi s-a făcut o propunere clară. Cine primeşte un mandat de arestare este suspendat de drept din partid sau o condamnare în prima instanţă. Decizia politică este ca doamna Pintea să fie suspendată sau oricine altcineva ar fi în această situaţie”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Orban: „Putem candida pe liste comune sau separate de USR-PLUS la alegerile locale, important este să-l susţinem pe Nicuşor Dan”