Ciolacu, răspuns pentru Iohannis: „Parlamentul a corectat mizeria trimisă de Guvern! Să invoci la nesfârșit PSD e cel puţin penibil”

Klaus Iohannis a susţinut miercuri o conferinţă de presă, în timpul căreia a acuzat din nou PSD pentru creşterea numărului de cazuri noi de COVID, spunând că guvernului i-a lipsit cadrul legislativ, social-democraţii fiind cei care au amânat în Parlament aprobarea legii carantinării.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 15:53
Ciolacu, răspuns pentru Iohannis: „Parlamentul a corectat mizeria trimisă de Guvern! Să invoci la nesfârșit PSD e cel puţin penibil”

„Legea a fost elaborată în regim de urgență de guvern, trimisă în Parlament, unde PSD a tras de timp într-un mod cinic inimaginabil pe care nu l-a bănuit nimeni. Au ținut proiectul săptămâni întregi în Parlament, au apărut politicieni care deschis au incitat la nesupunere – să nu mai purtăm mască etc, inducând în public impresia că situația nu e gravă. În acele săptămâni, foarte multe persoane au ieșit din spitale. Deci PSD, cu un cinism inimaginabil, a tergiversat adoptarea legislației.”, a spus Iohannis.

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu i-a răspuns la scurt timp preşedintelui, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Președintele Iohannis minte pentru Guvernul său. Degeaba! Guvernul PNL tot prost și corupt rămâne. De asta trebuie să plece!

Jenant moment! Să vezi cum Puterea dă vina pe Opozitie pentru că ea, Puterea, a stat două săptămâni pentru a scrie o lege.

O lege proastă, aberantă, care tranforma România în dictatura pilelor numite în funcții publice. O lege care nu respecta drepturile cetățenilor simpli, dar dădea putere de Dumnezei unor funcționari parașutați de PNL în funcții pentru care nu au nicio calitate.

Guvernul – 2 săptămâni pentru o aberație (25 iunie – 6 iulie).
Parlamentul – 8 zile (9- 16 iulie) pentru a avea o lege aplicabilă, realizată împreună cu societatea civilă, cu CSM, cu medici și pacienți.

Deci, cine a tras de timp „săptămâni”, domnule Iohannis?!

Parlamentul a corectat, cât a putut în acest timp foarte scurt, mizeria trimisă de Guvern! Să invoci la nesfârșit laitmotivul PSD e cel puțin penibil, domnule președinte! Dar să și minți pentru un guvern prost și corupt, e de-a dreptul scandalos.

Tot PSD e de vină că Orban nu suflă o vorbă despre organizarea alegerilor în condiții de siguranță? Sau despre deschiderea școlilor?! Știu, da, mai e o lună și jumătate, e prea devreme pentru Orban…”, a scris Ciolacu la doar câteva minute după încheierea conferinţei de presă a preşedintelui Iohannis.

Citeşte şi: Iohannis, despre alegerile din 27 septembrie: „Ce obţinem dacă le amânăm? La jumătatea lui august putem discuta dacă se ţin sau nu”


loading...
Partenerii noștri