Marcel Ciolacu, de acord cu adoptarea unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu: „PSD votează doar ce recomandă profesioniștii din justiție”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că a luat act de răspunsul Ministerului Justiției la solicitarea pe care a făcut-o și de propunerea referitoare la instituirea unui prag de 9 mii de lei în ceea ce privește abuzul în serviciu.

29 mart. 2023, 21:15
Marcel Ciolacu, de acord cu adoptarea unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu: „PSD votează doar ce recomandă profesioniștii din justiție”

Marcel Ciolacu a mai spus că a purtat discuții și cu premierul Ciucă pe această temă și că coaliția de guvernare va susține propunerea Ministerului Justiției.

„Am luat act de răspunsul Ministerului Justiției la solicitarea pe care am făcut-o și de propunerea privind instituirea unui prag de 9 mii de lei în ceea ce privește abuzul în serviciu. Coaliția de guvernare va susține propunerea venită din partea specialiștilor din Ministerul Justiției. Am discutat și cu premierul Ciucă și ne vom însuși amendamentele la această lege”, a spus Ciolacu.

Știre inițială

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut, miercuri, Ministerului Justiției să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curții Constituționale, cu recomandările Comisiei de la Veneția și cu opiniile specialiștilor în drept.

Marcel Ciolacu a avut o primă reacție după ce Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Citește și Marcel Ciolacu a luat la ochi companiile multinaționale: „Suntem ultima țară din UE care nu a făcut acest lucru” / Cine ar putea candida pentru Cotroceni în 2024, din partea PSD

„Ministerul Justiției trebuie să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curții Constituționale, cu recomandările Comisiei de la Veneția și cu opiniile specialiștilor în drept.

PSD rămâne consecvent și va vota în Camera Deputaților, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniștii din justiție.

Modificarea Codurilor Penale este jalon în PNRR și trebuie să ne asigurăm că această reformă se va face cum trebuie”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Citește și Marcel Ciolacu apără introducerea religiei ca materie opțională de BAC: „Nu poți să impui un progresism forțat în România! Duce la extremism și antagonizare”