Cioloş consideră anticipatele singura alternativă la impasul politic actual

Liderul PLUS, Dacian Cioloșm consideră anticipatele singura rezolvare a impasului politic în care se află România, informează Agerpres, citând un comunicat de presă transmis de Alianța USR PLUS.

RomaniaTV.net
10 ian. 2020, 14:00
Cioloş consideră anticipatele singura alternativă la impasul politic actual

„Guvernul Orban nu va reuşi să ducă la bun sfârşit nicio reformă consistentă de care România are nevoie pentru că nu există o majoritate în Parlament care să îi ofere susţinere. Anticipatele nu sunt foarte simplu de obţinut, dar din punct de vedere politic nu există alternativă”, explică Dacian Cioloş.

Mai mult, Alianţa USR PLUS salută faptul că premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis au ajuns la concluzia că alegerile anticipate sunt necesare.

La începutul lunii septembrie 2019, Alianţa USR PLUS propusese preşedintelui Klaus Iohannis şi partidelor parlamentare aflate în opoziţie cu PSD un pact politic şi parlamentar pentru declanşarea alegerilor anticipate, cel târziu odată cu alegerile locale. „Pactul propus a constituit dovada concretă a responsabilităţii cu care Alianţa USR PLUS a abordat criza politică în care PSD şi Guvernul Dăncilă au aruncat România. Ideea necesităţii organizării de alegeri anticipate a fost reluată şi în acordul politic semnat de USR cu PNL înainte de votul de învestire a Guvernului Orban”, se menționa în acel pact politic.

 

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îl contrazice pe Ludovic Orban şi spune că nu vor fi alegeri anticipate. „Nu este o criză politică”