Cioloş: Dacă aţi avut curajul să ieşiţi în stradă când se dădea cu gaze, aveţi curaj să mergeţi la vot. Dacă nu, degeaba facem partide

Co-preşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş a făcut marţi la Adevărul Live un apel către români să iasă la vot, aducând aminte celor care au protestat împotriva PSD că, fără o prezenţă mare la urne, demonstraţiile din 10 august ar rămâne fără vreun rezultat palpabil.

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 18:55
Cioloş: Dacă aţi avut curajul să ieşiţi în stradă când se dădea cu gaze, aveţi curaj să mergeţi la vot. Dacă nu, degeaba facem partide

Dacian Cioloş a precizat că e greu să facă estimare a scorului electoral pe care alianţa USR-PLUS îl va obţine la alegerile locale şi că depinde foarte mult de prezenţa la vot.

„Aţi avut curajul să ieţiţi în stradă când vă dădeau cu gaze. Aveţi curajul, puneţi-vă mască, mergeţi la vot, pentru că votul e esenţial. E greu de estimat (n.r. scorul la locale al USR-PLUS). Oamenii nu vor vota doar o siglă. Depinde de capacitatea de mobilizare. Multor oameni le va fi teamă să iasă la vot.

Nu ştim cine va sta acasă şi cine va ieşi. Eu le spun oamenilor: dacă aţi avut curajul să ieşiţi în stradă când vă dădeau cu gaze, când eraţi ameninţaţi poltiic, aveţi curajul, puneţi-vă masca, mergeţi la vot că votul e esenţial. Dacă nu faceţi asta degeaba facem partide, degeaba unii au renunţat la joburi. Sper ca unii care vor să schimbăm de sinecuri vor ieşi la vot”, a declarat Dacian Cioloş marţi pentru sursa citată.

Cioloş acuză faptul că este scos din atenţia mass-media de guvernul Orban

Dacian Cioloş, susţine că nu a mai fost invitat la TV sau la radio de la începutul lunii mai, când România era în stare de urgenţă, exact în aceeaşi perioadă  în care guvernul Orban a alocat bani din bugetul de stat pentru sprijinirea instituţiilor media.

„Nu ştiu dacă au legătură sau nu, dar vă spun anumite coincidenţe. Am o problemă: dacă până în aprilie, la începutul lunii mai, eram sunat de media, de televizuni, de radiouri, subit, de la începutul lunii mai…”, a declarat Cioloș.

Răspunsul din partea PNL a venit prin vocea vicepreşedintelui Ben Oni Ardelean.

„Nu merita comentarii. E disperat acest om si disperarea il face sa faca astfel de afirmații”, a declarat liberalul.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Românii erau amendaţi când ieşeau din casă. Este posibil să fie amendaţi părinţii care nu îşi duc la şcoală copiii”