Cioloş, şedinţă de Guvern la Vila Lac. Premierul şi-a convocat, din nou, miniştrii la o reuniune informală, sâmbăta

Premierul Dacian Cioloş a convocat o nouă şedinţă informală a Guvernului, începând cu ora 10.00, la Vila Lac I. Cabinetul Cioloş discută despre proiectul de buget pe 2016 şi despre absorbţia de fonduri europene.

28 nov. 2015, 09:08
Cioloş, şedinţă de Guvern la Vila Lac. Premierul şi-a convocat, din nou, miniştrii la o reuniune informală, sâmbăta

Premierul Dacian Cioloş a ajuns la Vila Lac I în jurul orei 10:00 unde se întâlneşte cu miniştrii cu care discută despre legea bugetului de stat pe 2016, dar şi despre absorbţia fondurilor europene.

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, declara, în urmă cu câteva zile, că Guvernul încearcă să mai „salveze” ce se poate în ceea ce priveşte absorţia fondurilor europene alocate României în Programul 2007-2013, alocări care însumează 28 de miliarde euro, dar 5.500 de proiecte din cele 15.000 implementate ar trebui finalizate anul acesta.

Noul Cabinet a mai avut o astfel de reuniune informală şi sâmbăta trecută, la ora 8.30, când s-a discutat tot despre bugetul pe 2016.

„Am anunţat colegii că vom avea şedinţe de guvern informale aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare, pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare”, a anunţat Cioloş în 20 noiembrie.

Citeşte şi: Cioloş, la şedinţa de Guvern: Cer să fie demisă conducerea ISU Bucureşti-Ilfov. Ei nu mai au ce căuta în sistem

Premierul Dacian Cioloş vrea grăbirea pregătirii proiectului de lege privind bugetul de stat pe anul 2016, el cerându-i joia trecută ministrului Finanţelor, Anca Paliu, să vină cu o primă prezentare în acest sens.