Ciorbă de miel ardelenească, reţeta cu care nu dai greş. Gustul de sărbătoare din casa bunicii, pe masa de Paşte

La mare căutare pentru masa de Paşte este şi ciorba de miel ardelenească o ciorbă tradițională, foarte gustoasă, în care diferenţa este făcută de smântână și leuștean.

22 apr. 2022, 13:00
Ciorbă de miel ardelenească, reţeta cu care nu dai greş. Gustul de sărbătoare din casa bunicii, pe masa de Paşte

Ciorbă de miel ardelenească, ingrediente

:

capul si bucati de carne de miel (pot fi de la gat si ce ramane de langa coaste)
3 morcovi
1 patrunjel
1 telina
1 ceapa alba
2 cepe verzi
1 catel usturoi
300 ml smantana pentru gatit
3 galbenusuri
2 linguri ulei
3 linguri orez
3 linguri otet pentru oparit
1 lingura otet / zeama de lamaie/ bors
1 lingura faina
sare
piper boabe
1 frunza dafin
frunze leustean.

Mod de preparare:

Carnea de miel se spală sub jet de apă și se taie cubulete, apoi se pune la fiert într-o oală medie. Când apa începe să fiarbă și se formează spuma, se înlătură cu o spumiera și se schimba apa cu alta curata. Se mi lasă la fiert 10-15 minute, după care se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovul şi țelina, date pe răzătoarea mare. Se dă focul la mic, se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă până când legumele sunt aproape fierte.

Se adaugă orezul spălat şi scurs de apă, foaia de dafin şi se lasă să fiarbă pana cand legumele si carnea sunt fierte, iar orezul umflat.Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Citeşte şi Pască fără aluat cu mac şi lămâie. Jamila dezvăluie secretul unui preparat cu un gust şi o textură desăvârşite. VIDEO

Separat se amestecă gălbenuşurile cu smantana, într-un caston mai mare. Se ia cu polonicul zeamă din supă şi se pune în castronul cu amestecul de smântână cu galbenusuri, amestecând cu un tel, până când tot amestecul ajunge la temperatura supei.

După aceea se toarnă smântâna în oala, se opreste focul si se acreste cu otet de mere, borş sau zeamă de lămâie, dupa gust. Se presară leuştean verde tocat fin şi se acopera oala 10 minute să se aromatizeze.

Citeşte şi Friptură de miel după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret care-i conferă preparatului o aromă de neegalat. VIDEO