Ciorbă de miel pentru Paşte. Ingredientul secret care o face delicioasă

Gospodinele au început deja să facă meniul pentru masa de Paşte. Ciorba de miel nu poate să lipsească de pe mesele românilor nici anul acesta. Vă prezentăm o reţetă simplă, dar gustoasă.

29 apr. 2021, 08:12
Ciorbă de miel pentru Paşte. Ingredientul secret care o face delicioasă
Ciorbă de miel pentru Paşte. Ingredientul secret care o face delicioasă

Ciorbă de miel pentru Paşte. Ingrediente

carne de miel

două ceape

un morcov

un pastirnac

o țelină

doi ardei

suc de roşii

borş( după gust)

leuștean

sare

Ciorbă de miel pentru Paşte. Mod de preparare

Citeşte şi Mirela Vaida a dezvăluit reţeta pentru cozonacul moldovenesc: „Este o reţetă pe care o făcea mama”

Se spală carnea, apoi se opăreşte. Între timp, tocăm legumele. După ce a dat carnea în fiert, se scurge apa, apoi se pune alta şi se lasă să fiarbă.

Când carnea este aproape fiartă, se adaugă borşul şi sucul de roşii.

Opţional se pot adăuga zdrenţe făcute din ou. Se mai lasă puţin să fiarbă, iar la final se adaugă leuşteanul tocat mărunt. Acesta este ingredientul secret care îi va da mâncării un gust aparte.

Citeşte şi Reţetă de ciorbă pentru mahmureală. Este făcută din resturile de la masa de Crăciun. Ce alte bunătăţi mai poţi face

Miei de Paşte 2021. În ce condiţii se pot cumpăra şi sacrifica direct de la fermă

Miei de Paşte 2021. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunţat în ce condiţii mieii pot fi cumpăraţi şi sacrificaţi anul acesta direct de la fermă.

”Pentru acele județe unde nu există abatoare autorizate în zonă și distanța până la un abator autorizat pentru sacrificarea ovinelor este mare, iar primăriile nu au organizat un centru de sacrificare și nu au putut veni în sprijinul fermierilor care doresc să-și valorifice animalele, s-a creat posibilitatea amenajării unui spațiu temporar, doar pentru perioada respectivă, de sacrificare la nivelul fermelor”, a declarat președintele ANSVSA, potrivit agrointel.ro.

Pentru ca sacrificările să fie permise în fermă, la nivelul exploatației trebuie să existe un spațiu care să îndeplinească, pe lângă condițiile de igienă impuse și condiții de protecție și bunăstare a animalelor.

”Se face o analiză de risc de către Direcția Sanitară Veterinară, se merge la ferma respectivă, pentru că dacă avem o situație în care în această pandemie 2-3 localități sunt în cod roșu, sunt izolate, oamenii nu se pot deplasa, deci această derogare este dată pentru situația excepțională în care ne aflăm, dar nu vom face rabat de la protecția și bunăstarea animalelor pentru că nu ne putem permite. Lucrurile se vor face la fel, sub supraveghere sanitar-veterinară, vor solicita prezența unui medic veterinar, și acel spațiu va fi destinat numai mieilor din ferma respectivă. Crescătorii pot face acest lucru numai dacă își vor amenaja aceste spații. Și aici va fi tot ștampila rotundă și, la fel, carnea respectivă este destinată numai consumatorului final, deci va merge cu ea acasă și atât pentru că el deja are de respectat niște restricții, nu poate ieși din localitate”, a mai precizat președintele ANSVSA.