Vouchere pentru peste 3 milioane de români. Ce spune Nicolae Ciucă despre îngheţarea preţurilor la alimente

Guvernul va da peste 3 milioane de vouchere pentru a compensa creşterea preţurilor la alimente, dar şi alte scumpiri din ultimele luni, a anunţat premierul Nicolae Ciucă. De asemenea, şeful Executivului a vorbit şi despre o posibilă îngheţare a preşurilor la alimente.

12 mai 2022, 17:00
Vouchere pentru peste 3 milioane de români. Ce spune Nicolae Ciucă despre îngheţarea preţurilor la alimente

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, despre creşterile de preţuri şi a inflaţiei, că are convingerea că măsurile de austeritate nu au fost cele mai potrivite, la criza precedentă, şi că în momentul de faţă, trebuie să adaptăm setul de măsuri pe disponibilitatea bugetului României.

Şeful Executivului a precizat că statul va acorda peste 3 milioane de vouchere pentru a combate scumpirile la alimente, carburanţi, dar şi creşterile facturilor la energie şi gaz.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre decizia din cazul Colectiv: Se execută, nu se discută!

Despre o posibilă îngheţare a preţurilor la alimente, premierul Nicolae Ciucă a spus că „este o decizie pe care trebuie să o discute cu specialiştii în domeniu”.

„Am convingerea că măsurile de austeritate nu au fost cele mai potrivite, la criza precedentă, în momentul de faţă, trebuie să adaptăm setul de măsuri, pe disponibilitatea bugetului României şi fiecare din aceste soluţii pe care noi putem să le luăm sunt în momentul de faţă pe masa Guvernului, împreună cu celelalte instituţii ale statului, pentru a putea să identificăm cel mai bun parcurs, astfel încât să gestionăm situaţia”, a mai declarat Nicolae Ciucă, citat de news.ro.

Citeşte şi: Vouchere de 250 de lei de la 1 iunie, dar nu pentru toată lumea. Marius Budăi: „Banii vor intra pe card retroactiv”

Premierul a fost întrebat şi de amânarea ratelor şi a spus că a avut o discuţie cu Guvernatorul BNR despre acest subiect.

”Este în analiză, de altfel a mai fost în analiză o astfel de decizie, vom analiza şi vom comunica decizia, împreună cu ceilalţi membri ai coaliţiei”, a precizat Nicolae Ciucă.