Marcel Ciolacu, mesaj pentru Nicuşor Dan după ce a spus că ANPC a devenit o unealtă a PSD: „Să-şi dea demisia, scapă şi el, şi bucureştenii”

Nicuşor Dan a acuzat luni ANPC că "este noua bâtă a PSD", după ce inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au verificat peste 700 de autobuze, troleibuze şi tramvaie al STB, societate aflată în administrarea Primăriei Capitalei, iar în urma controalelor au decis să scoată temporar din circulaţie peste 80 dintre ele. Preşedintele social-democraţilor Marcel Ciolacu i-a răspuns marţi edilului capitalei.

10 mai 2022, 12:42
Marcel Ciolacu, mesaj pentru Nicuşor Dan după ce a spus că ANPC a devenit o unealtă a PSD: „Să-şi dea demisia, scapă şi el, şi bucureştenii”

Întrebat marţi despre acuzele primarului capitalei Nicuşor Dan, Marcel Ciolacu i-a sugerat acestuia să îşi prezinte demisia, pentru a scăpa de „tortura” de a administra Bucureştiul. Răspunsul lui Ciolacu vine după ce un alt membru marcant social-democrat, Gabriela Firea, primarul capitalei înaintea lui Nicuşor Dan, l-a atacat dur pe edil.

„Să-şi dea demisia cel mai bine şi scapă şi bucureştenii şi scapă şi Nicuşor Dan de tortura de a-şi duce la îndeplinire funcţia de primar al Bucureştiului”, a spus Ciolacu.

„E depăşit total de această funcţie şi de atribuţiile şi de calitatea”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Luni, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a acuzat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) că încearcă să blocheze transportul în comun, susţinând că această instituţie a devenit „noua bâtă a PSD în Bucureşti”.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor încearcă în zilele acestea ceea ce n-a reuşit sindicatul politic acum câteva luni – să blocheze definitiv transportul în comun din Capitală. ANPC a devenit acum extrem de brutală, la ordin politic, şi asta se vede cu ochiul liber: închide locuri de joacă în parcuri, ameninţă cu închiderea de spitale şi pune în dificultate transportul public prin scoaterea din circulaţie a mai multor troleibuze şi tramvaie (anunţ făcut chiar azi)”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Clotilde Armand, acuzată că a acordat fără licitaţie contracte de salubrizare de peste două milioane de euro în Sectorul 1. „Nu e o urgenţă. Este sigur o practică imorală”

Gabriela Firea l-a criticat în termeni duri pe primarul general Nicuşor Dan, pe motiv că, de când a preluat administraţia, „Capitala se degradează”.

„Noul București este un oraș părăsit. Primarul general este inexistent, iar serviciile publice sunt la pământ. Mizerie, trafic infernal, parcuri degradate și, mai nou, câini fără stăpâni pe străzi. Și, totuși, cu ce se ocupă Nicușor Dan în timp ce Capitala se degradează?

La începutul anului, Nicușor Dan ne-a anunțat zero investiții în acest an! S-a ținut de cuvânt, iar conturile primăriei sunt blocate, din nou, de afaceristul Constanda. În 2020, Echipa Firea a propus o soluție, dar s-au opus USR și PNL, fix susținătorii lui Nicușor Dan. Să îi vedem cum se descurcă acum, chiar dacă tot de la PSD cer soluții.

Este suficient cât suferă, zilnic, oamenii din acest oraș. De un an o călătorie cu transportul în comun costă de trei ori mai mult. S-au promis servicii mai bune și ce se oferă? Vineri au lipsit din oraș aproape 500 de vehicule, o treime din parcul auto.

Din cauza asta oamenii așteaptă mai mult în stații și stau înghesuiți în cele care vin deja pline. Anul trecut, erau scoase pe traseu aproape 1.900 de autobuze, troleibuze și tramvaie. Vineri, în București au circulat doar 1.400. Unde sunt restul? Stau pe butuci în garaje, fără piese de schimb sau anvelope.

Din birou, Nicușor Dan pare că nu vede realitatea. Va privi, însă, la festivalurile pe care le-a aprobat în Grădina Cișmigiu. Da, ați citit bine, fix genul de evenimente pe care dacă le aproba Firea erau nocive. Dubla măsură a fost dusă la rang de artă de către primarul general. Activistul s-a transformat”, a scris Gabriela Firea, luni seară, pe Facebook.

Citeşte şi: Scandalul în Parlament după intonarea imnului Ţinutului Secuiesc în loc de cel al României la un meci al Naționalei de hochei. Ciolacu: Să vii cu astfel de provocări, mi se pare de netolerat