Ciprian Marica a identificat principala problemă a echipei naționale a României

Ciprian Marica nu mai are încredere că naționala de fotbal a României va reuși să se califice prea curând la un turneu final. Fostul atacant al naționalei a identificat principala problemă a jucătorilor „tricolori". 

26 sept. 2022, 21:24
Ciprian Marica a identificat principala problemă a echipei naționale a României

Echipa națională de fotbal a României duce lipsă de lideri autentici, crede fostul internațional.

„Vezi tu… Noi obișnuim să le spunem lideri și la cei care sunt băieți buni. Stanciu chiar e băiat bun, așa și Chiricheș, un băiat deosebit, dar nu e lider. Diferența dintre lider și băiat bun este colosală. Băieții bun spun când e greu… ‘Bă, hai să vedem, băieți, cum o dăm’. Liderul spune ‘băi, facem așa, dregem așa’. E o diferență de abordare, de atitudine.

Spunea Răzvan Lucescu: ‘bă, lider te naști, degeaba încerci tu să pari, să fii. Că te îmbraci nu știu cum, că îți faci două tatuaje, că mergi cu blugii căzuți, că scoți tricoul afară, tu nu ești lider’. Așa suntem noi acum, căutam să facem lideri din băieți buni, dar nu e chiar așa”, a declarat Ciprian Marica, pentru PRO Arena.

 

Edi Iordănescu preferă să vadă părțile bune: „Putem funcționa bine în echipă”

 

Luni, 26 septembrie, România va juca în ultimul meci din Nations League cu Bosnia, în Giulești. Înaintea duelului cu liderul grupei, selecționerul Edi Iordănescu a vorbit despre aspectele pozitive ale echipei pe care o conduce.

„Ne-am demonstrat că putem să funcționăm bine în echipă, am demonstrat că putem avea și inițiativa, am avut multe momente bune. Când interpretezi jocul cum trebuie, putem produce un fotbal bun.

Pot spune că dacă analizăm toate cele 5 jocuri, exceptând dublă manșă cu Muntenegru, care ne-a pus la pământ, echipa a avut trei jocuri bune. În Bosnia meritam cel puțin un punct, cu Finlanda acasă am câștigat, iar in retur ar fi trebuit să câștigăm”, a declarat Edi Iordănescu, în conferința de presă, după meciul cu Finlanda, 1-1.