Circulaţia este restricţionată sâmbătă în centrul Capitalei, pentru Marşul Diversităţii

Circulaţia rutieră este restricţionată, sâmbătă, între orele 16.30 şi 19.00, pe bulevardele Libertăţii, Unirii şi în Piaţa Naţiunile Unite, pentru Marşul Diversităţii, la care sunt aşteptate să participe aproximativ 500 de persoane.

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 14:48
Circulaţia este restricţionată sâmbătă în centrul Capitalei, pentru Marşul Diversităţii

Marşul Diversităţii, organizat de Asociaţia Accept în cadrul GayFest, va avea loc sâmbătă, pe traseul Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei – metrou Izvor. Participanţii se vor aduna, de la ora 17.00, pe Bulevardul Unirii, pe sensul de mers spre Piaţa Constituţiei, iar de la 17.30 vor pleca în marş.

Între orele 16.30 şi 19.00, traficul rutier va fi restricţionat pe Bulevardul Libertăţii, între Calea 13 Septembrie şi Splaiul Independenţei, pe Bulevardul Unirii, între Bulevardul I.C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei, precum şi pe Bulevardul Naţiunile Unite, între strada Haşdeu şi Piaţa Naţiunile Unite, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Şoferii pot circula pe rutele Calea Rahovei – Bulevardul Regina Maria – Bulevardul I.C. Brătianu – Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii, pe Bulevardul Unirii, dinspre Piaţa Alba Iulia – Bulevardul I.C. Brătianu către Piaţa Universităţii sau pe Splaiul Independenţei către Piaţa Operei Române.

Loredana este ambasadoarea campaniei „Eu sunt! Tu?”, pentru construirea comunităţii LGBT, şi va participa la Marşul Diversităţii. „Această ocazie să fiu ambasadoare – e un titlu atât de onorant – a campaniei «Eu sunt! Tu?» mă şi obligă şi sper să facem ca această săptămână să fie memorabilă pentru comunitatea LGBT, dar şi pentru prieteni, cunoscuţi” ai acestor persoane, a spus Loredana, cunoscută susţinătoare a drepturilor persoanelor LGBT.

Ea a mai menţionat că are „foarte mulţi prieteni în această comunitate, prieteni în adevăratul sens al cuvântului”, apreciindu-i pe aceştia pentru deschidere, disponibilitate şi latura lor creativă.

Loredana a mai spus că situaţia din România a persoanelor LGBT, care uneori simt nevoia să se ascundă sau se simt complexate din cauza orientării lor sexuale, a făcut-o să se implice, considerând totodată că nu este vorba numai despre orientarea sexuală, ci despre discriminare în general, intoleranţă şi bigotism.

„Vă aşteptăm la paradă, nu numai pe cei care fac parte din comunitatea LGBT, ci şi pe prietenii, cunoştinţele lor. (…) Este un marş al libertăţii şi al diversităţii”, a mai spus Loredana.

Jandarmeria Capitalei a precizat că la Marşul Diversităţii sunt aşteptate să participe, potrivit organizatorilor, aproximativ 500 de persoane.

Tot sâmbătă, între orele 11.00 şi 14.00, va avea loc Marşul pentru Normalitate, organizat pe traseul Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Unirii, la care, potrivit organizatorilor, vor participa aproximativ 300 de persoane.

Peste 200 de jandarmi vor asigura ordinea pe traseele de deplasare ale participanţilor şi în zonele aglomerate.

Jandarmeria Capitalei menţionează că, potrivit prevederilor Legii 60/1991, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.