Circulația metroului din București, îngreunată până pe 3 septembrie. Care este explicația reprezentanților Metrorex

Metroul va circula cu 5 km/oră între staţiile Piaţa Romană și Piața Victoriei, restricţia de viteză este valabilă până pe 3 septembrie.

25 aug. 2022, 13:24

Din cauza unor lucrări de reparații, trenurile de metrou vor circula cu o viteză de 5 kilometri/oră între Piața Romană și Piața Victoriei. Restricția de viteză este valabilă până pe 3 septembrie, informează Metrorex.

Citeștte și Proiecte ambițioase la Metrorex. Se dorește extinderea metroului în comunele de lângă București. Ce se întâmplă cu M5 și M6 | EXCLUSIV

„Pentru efectuarea lucrărilor de infrastructură și suprastructură cu grad ridicat de complexitate a căii de rulare pe Magistrala 2 de metrou, linia 1, pe interstația Piața Romană – Piața Victoriei 1, începând cu data de 23.08.2022, ora 04:30, până la data de 03.09.2022, ora 04:30, a fost introdusă restricția de viteză de 5 km/h, pe o distanță de aproximativ 230 m.
Precizăm că aceste lucrări sunt necesare pentru îmbunătățirea elasticității și stabilității căii de rulare, în vederea asigurării unor condiții de siguranță și confort pentru publicul călător.
Mulțumim călătorilor pentru înțelegere și îi asigurăm și pe această cale de permanenta noastră preocupare pentru îmbunătățirea transportului cu metroul.
În speranța că aceste informații vor fi utile demersurilor dumneavoastră jurnalistice, vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru o bună colaborare și pe viitor”, a precizat Metrorex într-un comunicat de presă.

Lucrările de infrastructură se realizează în fiecare noapte, când trenurile sunt retrase din circulaţie, a menționat compania.

În urmă cu câteva zile, călătorii care se deplasau cu metroul pe Magistrala 2, au sesizat că între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei trenul încetinește, ba mai mult acesta se lasa ușor pe partea dreaptă.

Reprezentanții Metrorex au anunțat că oamenii nu au de ce să se teamă, asta pentru că se fac lucrări de schimbare a unei șine.

Citește și 50 de trenuri noi vor fi introduse la metroul din București. Care este stadiul proiectelor de la Metrorex | EXCLUSIV